FødevareWatch

Dansk tyggegummikoncern kaster sig over cannabis

Milliardærfamilien Bagger-Sørensen vil lave tyggegummi med medicinsk cannabis. Direktør regner med, at råvarerne skal komme fra de danske landmænd.

Holger Bagger-Sørensen er i Vejle kendt som Tyggegummikongen. Han er tredje generation i den familieejede koncern, som også tæller sønnerne Claus og Steen. | Foto: Rune Aarestrup Pedersen/Ritzau

Den familieejede koncern Bagger-Sørensen Gruppen vil investere i udviklingen og salg af cannabistyggegummi.

Det skriver Børsen.

Det fortæller Morten la Cour, som er adm. direktør i virksomheden Medcan Pharma, der er ejet af Bagger-Sørensen-familien. Ingen af familiemedlemmerne har ønsket at udtale sig til Børsen.

"Her i Bagger-Sørensen Gruppen har vi en masse erfaring inden for tyggegummiproduktion. Den erfaring mener vi, at vi kan bruge til også at lave tyggegummi som medicinsk cannabisprodukt. Vi ved f.eks., at der er en række fordele ved, at produktet optages i mundhulen, fremfor at det går igennem det normale fordøjelsessystem," siger Morten la Cour til Børsen.

Det er de danske politikeres åbenhed over for udviklingen af cannabis på dansk jord, som har fået selskabet til at turde investere i det nye marked. Og Morten la Cour regner da også med, at Medcan Pharma kommer til at kunne købe råvarer til cannabisproduktionen af de danske landmænd og gartnere.

Bagger-Sørensen Gruppen har hjemme i Vejle og er drevet af den tredje generation i form af brødrende Claus og Steen Bagger-Sørensen.

Medie: Tyggegummi-brødre forbereder milliardsalg

Tyggegummidynasti blæser på underskud i ejendomsselskab

Tyggegummi-sønnerne sætter sig på milliardkoncernen

Bagger-Sørensens glutenfri bager godt fra start

Tyggegummidynasti gaber over nyt eventyr

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier