FødevareWatch

Slikgrossist tiltalt for millionsnyd med afgifter

Nordsjællands Politi kræver, at en tidligere slikgrossist bliver idømt en betinget fængselsstraf samt betaling af erstatning og bøde på flere millioner kroner.

Foto: LASSE KOFOD/Ritzau Scanpix

En betaling på cirka 11 millioner kroner i erstatning og bøde. Samt to års betinget fængsel med samfundstjeneste. Det kræver anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi, at en tidligere slikgrossist bliver idømt i en sag om fusk med slik samt opbevaring og behandling af slik under stærkt uhygiejniske forhold.

Det skriver Fagbladet 3F.

Den 46-årige mand er tiltalt for at have unddraget statskassen for over seks millioner kroner i moms samt afgifter for godt 179 ton slik og chokolade. Ifølge anklagen fra Nordsjællands Politi skulle unddragelsen være sket fra slutningen af januar 2012 til slutningen af januar 2013.

Det kom frem torsdag under et retsmøde ved Retten i Lyngby.

Sag om slikfusk for 22 millioner kroner udsat – igen, igen 

Den tiltalte, tidligere direktør, stifter og daglig leder af firmaet Dansk Slikkompagni, Peter Blædel Frederiksen, nægter sig skyldig i alle de rejste anklager, oplyste hans forsvarer i retten.

Da sagens anklager under retsmødet svarede dommeren, at han vil kræve to års betinget fængsel, men at straffen skal være betinget, udbrød Peter Blædel Frederiksen:

"Jeg synes, det er slemt nok."

Peter Blædel Frederiksen er i sagen også tiltalt for at have drevet en fødevarevirksomhed, der ikke var registeret hos myndighederne. For overtrædelse af regler om fødevarehygiejne. Samt for manglende dokumentation for sporbarhed af varerne.

Fødevarestyrelsen fandt 19. november 2015 under en kontrol på et lager i Valby cirka 42 paller med chokolade- og sukkervarer, som ikke var anmeldt til styrelsen.

Lagerlokalet fremstod ”generelt særdeles beskidt og uhygiejnisk”, fremgår det af anklageskriftet. Det fremgår også, at fødevaremyndighederne i lokalet fandt to personer, som arbejdede med uindpakket slik uden handsker og en umiddelbart tilgængelig håndvask.

På lageret i kælderen var der også flere muse- eller rottefælder. Derudover fandt fødevaremyndighederne i et hjørne af lokalet en plastikbøtte med gul væske, som lugtede af urin.

Peter Blædel Frederiksen forklarede i retten, at han havde videreudlejet kælderlokalet til en person ved navn Sorin.

"Jeg har ikke noget med det slik at gøre," sagde Peter Blædel Frederiksen og afviste, at han for åbne døre ville oplyse, hvem der ejede slikket.

Fagbladet 3F har tidligere i samarbejde med DR afsløret, at en del af slikket fra det ulovlige lager i Valby stammer fra den omstridte og store slikgrossist David Yüksels hemmelige lager i Malmø.

Retssagen fortsætter på mandag.

(DENNE ARTIKEL ER EN TOPHISTORIE FRA FAGBLADET 3F DISTRIBUERERET AF RITZAU.)

Toms vil fange familierne med sponsoraktiviteter

Læger skælder ud: Forkert at fjerne afgift på alkoholsodavand

Mere alkohol og slik, men mindre tobak ved grænsen

Mere fra FødevareWatch

Medie: Coronapassets gyldighed forkortes til syv måneder

Et flertal i Folketingets Epidemiudvalg har ifølge Ekstra Bladet beslutte at forkorte coronapassets gyldighed. Mediet skriver desuden, at Epedemikommissionen har anbefalet, at nattelivet lukkes ned og restauranter skal lukke ved midnat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier