FødevareWatch

Esben Lunde skal promovere danske fødevarer i Ghana

Danske fødevarer har et stort potentiale på det voksende vestafrikanske marked. Derfor drager en dansk delegation nu på et fælles erhvervsfremstød.

Foto: Jens Dresling/Ritzau

Ghanas voksende middelklasse giver nye muligheder for danske fødevarevirksomheder.

Derfor rejser en dansk delegation med bl.a. H.M. Dronning Margrethe og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen onsdag til det afrikanske land sammen med 39 virksomheder for at promovere blandt andet danske fødevarer.

Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

"Ghana efterspørger lige nu nogle af de fødevarer og teknologiske løsninger, hvor Danmark står rigtig stærkt. Men selvom vi har stærke løsninger, er potentialet for dansk eksport til Ghana langt fra indfriet. Derfor er det vigtigt, at vi får fremhævet danske virksomheder, så de står først i køen, når der skal investeres i fødevarer eller vand- og miljøteknologi," siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i meddelelsen.

Miljø- og fødevareministerens fokus vil under besøget være at knytte relationer til de ghanesiske myndigheder og åbne døre for de medrejsende danske virksomheder.

I 2016 eksporterede Danmark for godt 270 mio. kr. til Ghana. I årets første syv måneder er den danske vareeksport til Ghana steget ekstraordinært til næsten en mia. kroner på grund af en stor ordre til olieindustrien.

"På fødevareområdet kan vi med høj fødevaresikkerhed, høj effektivitet og klimavenlig produktion levere både varer og teknologi af høj kvalitet til vestafrikanerne. Jeg ser frem til at vise ghaneserne, hvad danske virksomheder kan bidrage med," siger Esben Lunde Larsen.

Eksportfremstødet varer fra den 23. november til den 25. november.

Danish Crown-selskab køber op i Afrika

Arla vil sparke døren ind på nyt afrikansk marked

Granola-producent får dansk investor i Afrika ombord

Forsiden lige nu

Her har Arla hentet væksten

I det netop offentliggjorte regnskab fra Arla er det uden for det vesteuropæiske område, at mejerikoncernen er vokset mest markant. Få et overblik over fremgangene her.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier