FødevareWatch

Sekretariat for fødevaresikkerhed risikerer at lukke

Hvis ikke erhvervslivet vil hjælpe til, vil Esben Lunde ikke alene redde det internationale sekretariat for fødevaresikkerhed, som har hjemme under Dansk Standard.

Foto: PR

Det koster ca. en mio. kr. om året at drive det internationale sekretariat for fødevaresikkerhed i Danmark, men det lader til, at det bliver svært at finde de penge, og dermed risikerer sekretariatet at lukke.

For Erhvervsministeriet, som har stået for en del af finansieringen, vil ikke længere bidrage, og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har ikke planer om at komme med millionen alene. Han refererer til, at Fødevarestyrelsen i en kommentar skriver, at organisationer og virksomheder ikke er villige til at bidrage finansielt til projektet,  og dermed er ministeren heller ej villighed til at betale.

Det skriver Altinget.dk.

"På basis af tilkendegivelserne fra organisationer og virksomheder finder styrelsen ikke grundlag for at bidrage yderligere til finansieringen af det internationale sekretariat for fødevaresikkerhed," skriver Fødevarestyrelsen i en kommentaren.

Sekretariatet har i stedet henvend sig til Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg for at få diskussionen om sin fremtid op på ministerens bord.

Styrelse øger indsats mod de 300 værste fødevarefuskere

Nyt alarmsystem skal stoppe fødevaresvindlere

Piratkopier af danske fødevarer giver hovedpine

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier