FødevareWatch

Fødevarer

Freshland lander sit første overskud i coronaår

Frugtkasse-selskabet Freshland har sidste år 13-doblet sin omsætning. Det er især coronapandemien, der har haft en positiv effekt, ligesom flere forbrugeres bevidsthed har ændret sig, lyder det fra selskabets adm. direktør.

Arla vinder klagesag om greenwashing

Fødevarestyrelsen har frikendt mælkeproducenten Arla i anklage om greenwashing. Foreningen bag klagen kalder afgørelsen "skuffende" og trist for forbrugerne.  

Top 5: Ærter er den mest dyrkede grøntsag

Blandt årets mest dyrkede frugter og grøntsager i Danmark befinder sig flere, der er særligt populære om sommeren. Dog havner størstedelen af grøntsagerne med topplacering i supermarkedernes frysere.

Nitrogen-is giver minus på bundlinjen

Der bliver serveret røde tal for den københavnske isbutik Istid APS, der kommer ud af 2020 med et negativt årsresultat og et fald i både fortjeneste og egenkapital. Ledelsen er alligevel tilfreds med resultatet.

Flere spiser sild om sommeren

Danskernes lyst til sommersild er steget mærkbart i 2021, og det sætter sit aftryk ved Tenax Sild, der allerede sidste år kunne spå om et højt salg.

Udsigt til eksplosiv vækst i salget af økologi

Salget af økologiske fødevarer ventes at vokse hastigt de kommende år. I nogle varekategorier får økologien så stor markedsandel, at de konventionelle varer bliver skubbet helt ud af butikkerne.

Klimaorganisationer kritiserer Danish Crown: "Vi frygter amerikanske tilstande"

Klimabevægelsen i Danmark, Den Grønne Studenterbevægelse og Dansk Vegetarisk Forening beskylder i et brev til deres støtter Danish Crown for med vilje at fordyre en retssag om slagterigigantens klimamarkedsføring, som organisationerne har startet. Hos Danish Crown afviser man beskyldningerne og peger på Retten i Randers.

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier