FødevareWatch

Dårlig høst og skovbrande kan sende vinpriserne i vejret

Italien, Frankrig og Spanien har haft den dårligste høst i årtier, mens Californiens vinindustri er hårdt ramt af kæmpe skovbrande. Det kan betyde mangel på vin og høje priser, skriver CNN.

Foto: MICK ANDERSON/POLFOTO/ARKIV

2017 har været et rigtig dårligt år for vinindustrien set over en bred kam.

Spanien, Italien og Frankrig, der tilsammen producerer over halvdelen af verdens vin, har haft den dårligste høst i årtier pga. vejrforhold. Europa-Kommissionen meddeler, at årets regionale høst forventes at være den værste siden 1982. Det forventes, at Europa producerer 14,5 mia. liter vin i år, det er en nedgang på 14 pct. sammenholdt med 2016.

Det skriver CNNMoney.

Det er ikke kun Europa, som er ramt på vinfronten. Den store vinproducerende stat i USA Californien er ramt af store skovbrande, som både har spist en del af markerne og årets høst, men også ødelagt en del af den vin, som allerede var på lager, med sin ildelugtende røg.

Det får flere analytikere til at frygte for vinmangel og heraf højere priser, skriver CNNMoney.

"Vi forudser stadig et dramatisk fald i vintilgængeligheden i 2018," sagde Stephen Rannekleiv, som er drikkestrateg hos Rabobank, og tilføjer: "Vi forventer, at tilbagegangen (i forbruget, red.) vil kunnemærkes mest på vin i den lavere prisklasse."

Billedet er taget fra Twitter, og viser en vingård i Napa Valley, hvor en stor del af vinen i Californien dyrkes, som er blevet ramt af de mange skovbrande. | Foto: Twitter
Billedet er taget fra Twitter, og viser en vingård i Napa Valley, hvor en stor del af vinen i Californien dyrkes, som er blevet ramt af de mange skovbrande. | Foto: Twitter

Vilde skovbrande hærger vinindustrien i Californien

Franske vinbønder gruer for årgang 2017

Rapport: Kopivin og piratsprut koster EU over 22 milliarder årligt

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier