FødevareWatch

Carlsberg-konkurrent får grønt lys til at overtage britisk pubkæde

Heineken bliver med opkøbet af Punch Taverns den tredjestørste spiller på pubområdet i Storbritannien.

Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Efter et længere tilløb har bryggeriet Heineken, der konkurrerer med blandt andet Carlsberg, fået myndighedernes tilladelse til at overtage den britiske pubkæde Punch Taverns.

Som en del af godkendelsen har hollandske Heineken accepteret at skille sig af med 30 af sine eksisterende pubs, skriver avisen Financial Times.

Efter frasalget ser myndighederne nemlig intet problem i overtagelsen, der kontant løber op i 403 mio. pund - eller cirka 3,3 mia. kr.

I forvejen ejer Heineken 1100 pubs i Storbritannien, og det er altså ud af dem, at bryggeriet, som er verdens næststørste, skal sælge 30 fra.

Som følge af overtagelsen får Heineken til gengæld 1895 pubs fra Punch Taverns ind under sine vinger, hvilket gør bryggeriet til den tredjestørste spiller på pubområdet i Storbritannien efter Greene King og Enterprise Inns.

Det var i december sidste år, at Punch Taverns accepterede tilbuddet fra Heineken. Siden har myndighedernes arbejde med at undersøge de konkurrencemæssige forhold forsinket den endelige overtagelse.

Carlsberg-rival nærmer sig grønt lys til britisk pubkøb

Carlsberg-konkurrent er klar til indrømmelser for britisk opkøb

Carlsberg-konkurrents opkøb i UK undersøges af myndighederne

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier