FødevareWatch

Kaffe- og teafgifter for knap 300 mio. kr. kan afskaffes

Der er betydelige besparelser at hente på at nedsætte afgifterne på kaffe og te, viser rapport.

Foto: LARS SKAANING/Ritzau Scanpix

Kaffe- og teafgifter for mere end en kvart mia. kr. kan afskaffes, vurderer Skatteministeriet i en ny rapport. Kaffe- og tesælgere er håbefulde, og der er bred politisk enighed.

Det skriver Børsen.

Skatteministeriet vurderer i de foreløbige rapporter, at afgifterne alene tjener et "fiskalt formål" og kan afskaffes, hvis alternativ finansiering kan anvises.

Modtag FødevareWatchs nyhedsbrev gratis!

I øjeblikket betaler forhandlere 8,09 kr. per kilo kaffe og 7,33 kr. per kg. te, hvilket svarer til henholdsvis 280 mio. kr. og 8 mio. kr. i årlige afgifter. En afskaffelse af disse afgifter vil gøre det nemmere for mindre forhandlere at konkurrere med de store spillere på markedet.

På Christiansborg er både DF, SF, LA og K klar til at afskaffe afgiften, mens Venstre også er modstander.

Hos brancheorganisationen De Samvirkende Købmænd vurderer vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen, at afskaffelsen vil ende i forbrugernes lommer.

"Det er jo klart, at jo højere afgifterne er, desto mere vil det påvirke prisen. Erfaringen fra afskaffelsen af senest sodavandsafgiften er, at forbrugerne får den fulde glæde af afgiftslettelsen," siger Claus Bøgelund Nielsen til Børsen.

Reklamefolk vil gøre op med dansk kaffesnobberi

Medicinsk ernæring og kaffe løftede Nestlé Danmark i 2016

Cateringkoncern vinder stor Facebook-ordre på Fyn

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier