FødevareWatch

Syv pct i USA tror, at kakaomælk kommer fra brune køer

Der er ikke blot tale om et fromt håb, men decideret uvidenhed og dårlig uddannelse, mener en amerikansk non-profit organisationen.

En kakao-ko? Måske amerikanerne bare drømmer.

Syv pct. af amerikanske voksne tror, at kakaomælk kommer fra brune køer.

Det skriver Washington Post på baggrund af en undersøgelsen foretaget i april af organisationen The Innovation Center of US Dairy.

"Lige nu er det sådan, at vi er programmeret til at gå i supermarkedet, hvis vi vil have mad. Der er ikke noget sted i vores uddannelsessystem, hvor børn lærer, hvor maden i virkeligheden kommer fra," siger Cecily Upton fra non-profit organisationen FoodCorps, til Washington Post.

En lignende undersøgelse foretaget i begyndelsen af 1990'erne viste, at næsten 20 pct. af de voksne amerikanere ikke vidste, at bøffen i deres hamburger kom fra en ko.

Fairtrade-salget stiger - bananer og kakao er et hit

Amerikansk kakaoproducent indgiver konkursbegæring efter brexit

Prisen på chokolade er på vej ned

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier