FødevareWatch

Stor kaffekoncern opkøber Den Sparkende Hest

Den italienske kaffevirksomhed Lavazza har kastet 1 mia. kr. efter et opkøb, der skal gøre selskabet stærkere i Nordamerika.

Foto: Finn Frandsen/POLFOTO/arkiv

Den familieejede kaffevirksomhed Lavazza har købt 80 pct. af det canadiske økologiske risteri Kicking Horse Coffee (Den Sparkende Hest) for 160 mio. dollars, hvilket svarer til ca. 1,06 mia. kr.

Det skriver Reuters.

En del af aftalen er, at Elana Rosenfeld, der grundlagde det canadiske kaffebrand i 1996, fortsat ejer 20 pct. af virksomheden og samtidig fortsætter som adm. direktør.

Italienske Lavazza har været meget åbne om, at selskabet kigger efter opkøbsmuligheder, der kan hjælpe med at skrue op for toplinjen og positionere selskabet ideelt i en konsolideringsfase.

"Hvis vi ønsker at være uafhængig i denne store konsolideringsproces, er der kun én mulighed - at vokse. Enten sælger du, ellers vokser du. Der er intet andet alternativ," sagde adm. direktør Antonio Baravalle, til Financial Times, tidligere på måneden.

Tidligere har Lavazza også opkøbt danske Merrild.

Lavazza står klar med checkhæftet: Køb op eller bliv opkøbt

Lavazza vil sælge mere kontorkaffe

Lavazza snupper endnu et brand fra kaffekonglomerat

Mere fra FødevareWatch

Daloon-direktør stopper

Peder Andersen skal ikke længere stå i spidsen for den kapitalfondsejede forårsrulleproducent fra Nyborg. Efter fem og et halvt år på posten har han selv været med til at finde sin afløser.

Grød drager på vækstjagt med nyt forretningsben

Ti år efter åbningen af den første Grød-restaurant i Sydhavnen i København vil stifter Lasse Skjønning Andersen nu fylde mere i detailhandlen: "Vi tror, at vi har brandet og produkterne, der kan sikre os, at vi bliver en stor spiller".

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier