FødevareWatch

AB Inbev på vej med latinamerikansk specialøl-mærke

Verdens største bryggerikoncern udvider sit specialøl-sortiment med et nyt mærke, som lanceres til sommer i Miami i Florida.

Om det er specialøl, eller craft beer som Ab Inbev selv kalder det, kan diskuteres. Men det ændrer ikke på, at industrikæmpen er på vej med et nyt ølmærke, som skal sælges og markedsføres som den specielle af slagsen.

Det nye mærke kommer til at være latinamerikansk inspireret og bliver præsenteret til sommer i Miami i Florida. Navnet på det bliver Veza Sur Brewing Co., skriver fagmediet Beveragedaily.com.

Det er ingen tilfældighed, at lanceringen sker i Miami. En stor del af den over 400.000 store befolkning i byen har nemlig latinamerikanske aner. Den hvide by har sågar et cubansk område, og er man turist kommer man ofte længere med spanske gloser end engelske.

Veza Sur Brewing Co. bliver en del af Ab Inbevs high end-ølportefølje, hvor salget af bryggerikoncernens import- og specialøl administreres. Enheden blev oprette i 2015 og styres i dag af Felipe Szpigel.

I denne omgang udvikler Budwieser-ejeren selv et specialølbrand, men tidligere har selskabet haft den store tegnedreng op af lommen flere gange i forbindelse med en række opkøb af netop mindre specialølbryggerier i både USA og Europa.

AB Inbev booster sit sortiment med endnu et specialbryggeri

Specialøl eller ej? Det bør diskuteres

Coop klar til at skilte bedre på hylderne med specialøl

Verdens største ølkoncern starter ny barkæde i Europa

Carlsberg vil have mere specialøl i hanerne

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier