FødevareWatch

Her er verdens mest værdifulde spiritus- og ølbrands

Danske Carlsberg er ikke i nærheden af at være i toppen af de de mest populære ølbrands.

Det britiske konsulentfirma Brand Finance har lavet en liste over de 50 mest værdifulde spiritusbrands og de 25 mest værdifulde ølbrands i verden.

Øverst på listen over de mest værdifulde spiritusbrands er kinesiske Moutai, der i fra 2016 til 2017 er vokset med 60 pct. i værdi. Moutai er primært kendt for at producere Baijiu, der er yderst afholdt hirsebaseret spiritus med en alkoholprocent på omkring 55 - 60.

På andenpladsen kommer det mere vestligt kendte whisky brand Johnnie Walker (Diageo), der dog har mistet 2 pct. af sin værdi i det seneste år. Af øvrige vestilige brands kommer Jack Daniels (4. plads), Hennesy (5. plads), Barcardi (7. plads), Smirnoff (8. plads) og Absolut (10. plads) i top 10 på listen.

 

På ølfronten dominerer Bud Light og Budweiser som har haft en værdistigning på hhv. 34 og 30 pct. Danske Carlsberg placerer sig som nummer 19 på listen. Du kan finde hele rapporten her.

Top 50: USA's mest sælgende specialbryggerier

Specialøl eller ej? Det bør diskuteres

Ingen bonus til topcheferne i verdens største bryggeri

Forsiden lige nu

Specialspiritus møver sig ind hos stort vinselskab

Efterspørgslen på specialspiritus og spiritus af høj kvalitet stiger og stiger, fortæller direktør hos vingrossisten H.J. Hansen Vin. Hun ser både en nuværende og fremtidig vækstlomme i at tilbyde de rigtige spiritusmærker.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier