FødevareWatch

Her er verdens mest værdifulde spiritus- og ølbrands

Danske Carlsberg er ikke i nærheden af at være i toppen af de de mest populære ølbrands.

Foto: PR

Det britiske konsulentfirma Brand Finance har lavet en liste over de 50 mest værdifulde spiritusbrands og de 25 mest værdifulde ølbrands i verden.

Øverst på listen over de mest værdifulde spiritusbrands er kinesiske Moutai, der i fra 2016 til 2017 er vokset med 60 pct. i værdi. Moutai er primært kendt for at producere Baijiu, der er yderst afholdt hirsebaseret spiritus med en alkoholprocent på omkring 55 - 60.

På andenpladsen kommer det mere vestligt kendte whisky brand Johnnie Walker (Diageo), der dog har mistet 2 pct. af sin værdi i det seneste år. Af øvrige vestilige brands kommer Jack Daniels (4. plads), Hennesy (5. plads), Barcardi (7. plads), Smirnoff (8. plads) og Absolut (10. plads) i top 10 på listen.

Foto: Brand Finance
Foto: Brand Finance
 

På ølfronten dominerer Bud Light og Budweiser som har haft en værdistigning på hhv. 34 og 30 pct. Danske Carlsberg placerer sig som nummer 19 på listen. Du kan finde hele rapporten her.

Foto: Brand Finance
Foto: Brand Finance

Top 50: USA's mest sælgende specialbryggerier

Specialøl eller ej? Det bør diskuteres

Ingen bonus til topcheferne i verdens største bryggeri

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier