FødevareWatch

Stor kaffevækst i vente i instant-markedet

Der drikkes instant kaffe som aldrig før, og en prognose for de kommende fem år peger på, at markedet for den hurtige kaffe vil vokse markant i fremtiden.

Foto: Björn Rudnert, Nestlé

Folk i verdens storbyer drikker frysetørret og spraytørret kaffe, og de drikker meget af det.

Faktisk regner man med, at markedet for instant kaffe som resultat af den stigende urbanisering og udvikling i fødevarebranchen i 2022 vil udgøre et samlet marked med en værdi af 13,1 mia. dollars, svarende til godt 92 mia. kr.

En nylig rapport fra analysehuset IMARC Group viser, at salget af den kaffe, som forbrugerne kender under et stort brand som Nescafe, i årene fra 2009 til 2016 er vokset med 3,6 pct. om året. Samlet havde markedet i 2016 en værdi af 9,9 mia. dollars, svarende til knap 70 mia. kr., hedder det i rapporten.

I årene frem mod 2022 vil væksten i salget tage til og årligt forventer man, at der skal lægges fem pct. til foregående år.

Udover forbrugernes præferencer, der på den ene side går i retning af dyrere bønner og gode ristninger, og på den anden side også handler om at få den daglige sorte kop, spiller det ifølge rapporten ind, at den tørrede kaffe er nemmere for producenterne at arbejde med. De kan meget lettere transportere store mængder instant kaffe, end de kan, når der er tale om almindelige bønner.

Europa aftager langt størstedelen af den producerede instant-kaffe, mens Asien som primært via især vækst i Mellemøsten følger efter.

Usædvanligt kaffeår afføder endnu en rekord hos Peter Larsen Kaffe

Kaffefirma forlænger aftale med oliegigant med fem år

Unge kaffedrikkere presser det globale marked

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier