FødevareWatch

Starbucks-topchef har tjent over 1 mio. kroner om dagen

Howard Schultz har efter ni år i spidsen for Starbucks tjent milliarder af kroner.

Foto: Ted S. Warren/AP Photo/Polfoto/Arkiv

Når Howard Schultz til april stopper som adm. direktør for Starbucks, står han tilbage som en særdeles velstående mand.

Ifølge nyhedsmediet Bloomberg har den 63-årige Starbucks-direktør fået 172 mio. dollars, svarende til 1,2 mia. kr. i løn, bonusser og andre godtgørelser, siden han i januar 2008 påbegyndte sin anden omgang som adm. direktør for virksomheden.

Derudover har han i samme periode sikret sig et endnu højere udbytte på at have aktier i kaffekæden. Howard Schultz har nemlig fået størstedelen af sin løn udbetalt i Starbucks-aktier.

Og eftersom Starbucks-aktien med Howard Schultz bag roret de seneste ni år er blevet seksdoblet i værdi, har kaffekongen, siden han startede i jobbet, sikret sig værdier svarende til 3,8 mia. kr., hvilket giver en dagsløn på 1,2 mio. kr.

"I Starbucks har vi en præstationsbaseret lønstrategi, og Howards kompensation over de sidste 10 år reflekteres i selskabets stærke finansielle præstationer under hans lederskab," siger pressetalskvinden hos Starbucks, Linda Mills, i en mail til amerikanske Bloomberg.

Howard Schultz startede hos Starbucks som markedsføringschef i 1982 og købte i 1987 selskabet. Frem til 2000 bestred han posten som adm. direktør, før han blev formand for at fokusere på den globale strategi.

Da Starbucks' aktiekurs faldt med over 40 procent i 2007, blev Howard Schultz atter indsat som adm. direktør.

Siden Howard Schultz kom tilbage som adm. direktør i 2008, har Starbucks åbnet 10.000 nye kaffebarer og er gået fra at operere i 43 lande til 75 lande.

Aktiekursen er i samme periode steget med 434 procent.

Når Howard Schultz om få måneder stopper som adm. direktør og fremover skal fungere som formand for bestyrelsen, bliver det Kevin Johnson, som overtager direktørstolen.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier