FødevareWatch

Kendt 80'er-popsanger laver øl med Mikkeller

Den engelske sanger Rick Astley vil i samarbejde med det danske bryggeri Mikkeller lave sin egen øl.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto

Den 50-årige engelske sanger Rick Astley, der står bag kulthittet 'Never Gonna Give You Up', er ved at skabe et ølmærke i samarbejde med det danske bryggeri Mikkeller.

Det skriver avisen The Irish Mirror.

"Jeg nyder en øl med mine venner, og jeg håber på at have mit eget mærke snart," siger Rick Astley til avisen The Irish Mirror.

Han løfter samtidig sløret for, at hans kommende øl bliver en frugtig pilsner lager.

"Mikkeller er meget eksperimenterende, og de har haft sendt mig forskellige flasker, jeg kunne prøvesmage. Det eneste, jeg mangler nu, er et navn," afslører den engelske hitsanger.

Samarbejdet med det danske bryggeri er blot en af de få forbindelser, Rick Astley har til det danske land. Han har nemlig både en dansk kone og en datter, der studerer på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København.

Amerikanske aner

I maj 2016 solgte mikrobrygger Mikkel Borg Bjergsø, der er stifter af Mikkeller, en del af ejerskabet i bryghuset til den amerikanske kapitalfond Orkila Capital.

"Salget er sket i Bjergsø Holding ApS, som var mit øverste holdingselskab. Nu er det i stedet Beer Geek Breakfast Holding ApS, som er mit øverste holdingselskab. Navnet er valgt fordi det var den første øl, der startede det hele ved at bliver utrolig populær," fortalte Mikkel Borg Bjergsø til FødevareWatch.

Præcis hvor meget har kapitalfonden købt?

"Mit nye holdingselskab ejer stadig klart det meste. Præcis hvor meget holder jeg for mig selv, men det er højt, og det er kun en minoritetsdel, de har fået," siger Mikkel Borg Bjergsø.

Ifølge Det centrale virksomhedsregister (CVR), får den nye ejer mellem 10,00 og 14,99 pct. af ejerandelen.

Han kommer selv til at sidde på direktørposten i Bjergsø Holding, mens kapitalfonden får en enkelt plads i bestyrelsen, som amerikaneren Jesse Michael Du Bey, der er vicepræsident i fonden, kommer til at skulle varetage.

Mikkeller laver omfattende bryggerisamarbejde for unge med autisme

Mikkeller-stifter: Vi kunne blive øllets Joe & The Juice

Mikkeller og Carlsbergs parforhold blomstrer – de er sågar 'flyttet sammen'

Mikkeller har solgt andel til amerikansk kapitalfond

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier