FødevareWatch

Ny svensk lov kan ramme dansk vineksport

Bliver et nyt svensk lovforslag stemt igennem, må danske vineksportører i fremtiden ikke sælge vin over nettet og derefter sende det direkte til forbrugerne på den anden side Øresund.

Foto: Adrian Joachim.

Lovforslaget strider i udgangspunktet mod regulativerne i EU, men de svenske politikere har planer om at bremse importen af vin fra Danmark, som ikke lander hos de svenske forbrugere ved salg gennem Systembolaget.

Ifølge Børsen har politikerne planer om at indføre forbuddet fra 1. januar 2018. Vinforhandler Peter Schaltz, adm. direktør i Østjysk Vinforsyning, regner med at der vil gå et par år, før svenskerne retter ind efter et eventuelt EU-påbud, og han er langt fra tilfreds med, at internethandlen med vin i fremtiden ser ud til at blive gjort ulovlig i Sverige.

"Det er fuldstændigt lovligt. Det irriterer selvfølgelig den svenske regering. Derfor prøver de nu med forkrampede forsøg på at stoppe det, hvilket de principielt ikke kan. Men de kan jo chikanere os i så lang tid, at man ikke gider mere," siger Peter Schaltz til avisen.

Årets temaer hos FødevareWatch

Philipson Wine vil være sektorens fordelerbrønd

Tema: Vin i Danmark

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier