FødevareWatch

Lilleputby får landets første socioøkonomiske bryghus

Stationsbyen Vrå i Vendsyssel har netop fået tilsagn om støtte til at etablere et bryghus, der skal drives af et samarbejde mellem professionelle og frivillige.

En nedlagt DSB station i Vrå, en stationsby i Hjørring Kommune, kommer til at danne ramme for et nyt socialøkonomisk bryghus. Det bliver landets første, skriver Vendelbo Posten.

Efter at have modtaget tilsagn om støtte på 700.000 kr. fra Realdanias kampagne "Underværker" samt indtægter fra bl.a. salg af folkeaktier for 441.000 kr. i foretagende, er Vrå Bryghus A/S klar til at blive etableret, oplyser arbejdsgruppen bag i en pressemeddelelse til Vendelbo Posten.

Bryghuset vil blive drevet som en socialøkonomisk virksomhed i et partnerskab mellem professionelle aktører og frivillige, der skal drive bryghuset samt café og butik, der ligeledes vil blive etableret. Øllet skal ligeledes produceres af frivillige fra Uhrenholdts Gårds bryggeri, men planen er, at lokale håndbryggere skal deltage med egne opskrifter på sigt, skriver Vendelbo Posten.

Heineken satser på premium øl for at hapse markedsandele

Tuborg invaderede Cambodja - 55.000 mennesker dukkede op

Kontroversiel fodboldtræner bliver Heinekens frontfigur

Carlsberg lancerer niende specialøl på et halvt år 

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier