FødevareWatch

Japanere mister australsk ølstjerne

Sammenlægningen af Ab Inbev og Sabmiller giver skvulp i hele den globale bryggeriindustri. Senest har japanske Kirk Holding mistet magten over en række populære australske øl.

Foto: Amy Sancetta/AP/Ritzau Scanpix

En lang række ølmærker skifter ejerskab på forskellige markeder verden over i disse måneder. Årsagerne kan være mange, men en række ændringer skyldes en forestående fusion mellem bryggerisegmentets to største aktører, Ab Inbev og Sabmiller, og nu er der endnu et ejerskifte på vej på baggrund af den gigantiske sammensmeltning.

Det skriver det japanske medie Nikkei Asian Review.

Ifølge mediet vil det japanske selskab Kirin Holdings, der er moderkoncern for bryggeriselskabet Kirin Brewery Company, således miste rettighederne til en række af Ab Inbevs populære ølmærker på det australske marked, herunder en af de bedst sælgende øl i landet, Corona.

Kirin annoncerede således i denne uge, at den nuværende licensaftale for 10 forskellige Ab Inbev-mærker, som markedslederen havde indgået med japanernes australske afdeling Lion vil ophøre fra og med september. Det forventes, at Ab Inbev i stedet giver rettighederne til Sabmillers australske datterselskab Foster’s.

Lion sidder på nuværende tidspunkt på omkring 50 pct. af ølmarkedet i Australien stærkt forfulgt af netop Foster’s. Men det kan muligvis ændre sig fremover, da de ti ølmærker, som Lion nu mister, tegnede sig for 10 pct. af selskabets omsætning på, hvad der svarer til små 29 mia. kr. sidste år.

Kirin kan dog som et lille plaster på såret glæde sig over, at man modtager en betaling på 300 mio. australske dollars, svarende til 1,49 mia. kr., for den tabte kontrakt.

Mexicansk succesøl skal nu brygges på dansk anlæg

Verdens største bryggerier tæt på fusions-godkendelse i USA

Analytikere: Carlsberg jagter ikke opkøb fra ny mastodont

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier