FødevareWatch

Oversigt: Her er alle rygterne om salget af Rynkeby

Rygtebørsen har i perioder været rødglødende, inden salget af Rynkeby Foods gik igennem torsdag. FødevareWatch har samlet de væsentligste aktører og rygter her.

Orangutangen har været vidne til mange rygter om Rynkeby. | Foto: PR

Salget af Rynkeby Foods gik torsdag igennem, og den endelige køber blev tyske Eckes-Granini Group BGmbH.

Arla, der indtil da havde ejet Rynkeby Foods, satte officielt til salg-skiltet på orangutangen og juicevirksomheden tilbage i november 2015. Inden da havde der i flere måneder været spekulationer og rygter om et muligt salg, og muligheden for kun at frasælge en del af virksomheden havde også været oppe og vende.

"Sådan som jeg er orienteret, så er jeg ret overbevist om, at Rynkeby ikke er sat til salg," udtalte Jørgen Dirksen, adm. direktør i Rynkeby Foods, i slutningen af august sidste år.

Efter den officielle udmelding var forventningerne, at salget ville gå igennem i andet kvartal af 2016. Den forventning har nu vist sig at holde stik.

Da først det officielle salgsskilt blev sat på virksomheden, gik rygterne om hvem der ville få tjansen med at sælge Rynkeby Foods. I sidste ende blev det engelske Stamford Partners der fik salgsmandatet. Valget faldt på Stamford Partners, fordi selskabet er specialist i handler inden for føde- og drikkevarer. I porteføljen har Stamford Partners blandt andet salget af smoothiemærket Innocent til Coca-Cola.

Da først til salg-skiltet var banket godt og grundigt i jorden, gik rygterne selvfølgelig på, hvem køberen kunne være.

Arla og Stamford Partners modtog i februar de første bud fra potentielle købere, men der var langt fra lige så mange bejlere, som da Rykeby først blev sat til salg. Flere fonde trak sig fra kapløbet, erfarede Finans.dk, men norske Scandza, der har kapitalfonden Capvest i ryggen, viste reel interesse.

Det skal også nævnes, at avisen Børsen rapporterede, at Coca-Cola var interesseret i Rynkeby og at Arla havde været i forhandlinger med sodavandsgiganten. Efterfølgende afviste Arla dog, at de havde holdt salgsmøder med amerikaneren, og pressechef i Arla, Theis Brøgger, udtalte i den forbindelse, at de to virksomheder ikke havde været i konkrete forhandlinger.

Efter nyheden om Eckes-Graninis opkøb af Rynkeby, går rygterne nu på, hvor meget der står på prisskiltet. Finans.dk har tidligere spekuleret i prisen, og et bud er 1-1,5 mia. kr. Hverken Arla eller Eckes-Granini er dog klar til at melde prisen ud.

Derfor vinker Arla farvel til Rynkeby

Arla har solgt Rynkeby

Rynkeby laver stadig flere penge på saft og juice

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier