FødevareWatch

Carlsberg-optakt: Talløst kvartal ventes at vise fremgang

Carlsberg ventes at vise en svagt stigende omsætning og en overraskende positiv udvikling i Rusland, vurderer analytiker.

Foto: Imaginechina via AP

Carlsberg har som flere af bryggerikoncernens konkurrenter droppet at offentliggøre et decideret regnskab i forbindelse med første og tredje kvartal. Den første talfattige kvartalsmeddelelse kommer onsdag.

Den ventes at vise en svagt stigende omsætning og en overraskende positiv udvikling på Østeuropas største marked - Rusland.

Det er vurderingen fra analytiker i Sydbank Morten Imsgard.

"Det bliver jo ikke en snak om resultater, men kun om omsætning," siger han til Ritzau Finans.

Morten Imsgard venter at få oplyst tal for omsætningen i kroner og i mængder - og han venter at se en svagt stigende omsætning.

"Jeg tror, bryggerikoncernen har fået en OK start på året drevet primært af lidt bedre end ventet udvikling i Øst," siger han.

Han glæder sig så til at se, hvor meget indtjeningen følger med, når der kommer tal for det i andet og fjerde kvartal.

Påsken lå gunstigt

På koncernens overvejende modne markeder i region Nord- og Vesteuropa venter han et fald i mængder på 3 pct. og 2 pct. i omsætningen til 7983 mio. kr.

Morten Imsgard fremhæver dog, at samme kvartal sidste år var påvirket af lageropbygning op af udrulningen af BSP-programmet i fire lande.

"Desuden har vi lært fra konkurrenten Heinekens regnskab, at påskens placering har været gunstig i år," fremhæver analytikeren.

Konkret venter han fremgang i Skandinavien undtaget Finland samt i Frankrig og Polen, mens udviklingen i Storbritannien vil vise pres igen grundet tab af detailhandelskunder.

Godt nyt fra Øst

Produktionstal fra Rusland og meldinger fra Heineken og AB Inbev tyder på, at udviklingen i Rusland er lidt bedre end frygtet.

"Jeg er klart mere positiv nu, end jeg var ved indgangen til året," fremhæver Morten Imsgard, der venter en fremgang i mængder på 6,5 pct.

Han påpeger dog, at væksten sker på en relativ taknemmelig baggrund, da første kvartal sidste år var præget af "lagernedbygning", og et positivt pris/miks ventes at trække op. Modsat trækker valutamodvind sammenlignet med samme kvartal sidste år.

I kroner og øre venter analytikeren en vækst i omsætningen på 3,7 pct. til 1799 mio. kr. i Østeuropa.

"Bliver det en realitet vil det være første gang med vækst i et kvartal sidsen fjerde kvartal 2012 - godt tre år. Det vil være flot," siger han men advarer samtidig om, at en svale ikke gør en sommer.

"Selv om det lykkes med fremgang i Østeuropa er tingene ikke vendt, og jeg venter højvækstkvartalerne (andet og tredje, red.) fortsat vil vise et udfordrende Øst."

Fremgang i Asien

I region Asien venter Sydbank, at en gunstig udvikling i Laos, Cambodia og Vietnam vil være den primære drivkraft bag en stigende mængdeomsætning på 3,4 pct. I Kina vil udviklingen være præget af fortsat flytning af kunder til velindtjenende premium-øl.

Generelt er det Morten Imsgards vurdering, at mængderne presses.

"Men når man sælger de rigtige øl, gør det ikke så meget, at volumenerne falder, da meget øl i Kina sælges til så lave priser, at det ikke er interessant," siger han.

Carlsberg vil også som Sabmiller og Abinbev rapportere om øget salg af premium-øl, hvor indtjeningen er højere, og det ventes at være medvirkende til, at omsætningen i kroner ventes at stige 5,5 pct. til 3732 mio. kr.

Carlsberg indleder partnerskab med kendt dansk whisky-hus

Carlsberg-formand: "Det er 1,1 mia. kr. lige på bundlinjen"

Carlsberg-chefer får stor bonus efter besparelser

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier