FødevareWatch

Sabmiller og Coca Cola får grønt lys i Afrika

De to gigantfirmaer Sabmiller og Coca Cola er efter to års tovtrækkeri med myndighederne i Sydafrika blevet enige med regeringen om at slå selskabernes aftapningsaktiviteter sammen.

Foto: Sabmiller

Den britiske bryggerimastodont Sabmiller og amerikanske Coca Cola får nu lov til at fusionere deres aftapningsaktiviteter i Afrika.

De to selskaber annoncerede første gang samarbejdet for to år siden, men planerne er blevet trukket i langdrag, da regeringen i Sydafrika frygtede, at fusionen ville medføre massive jobtab.

Parterne er imidlertid blevet enige om, at de to selskaber skal oprette to fonde på hver 27 mio. dollars, der skal bruges til at investere i den syd- og østafrikanske aftapnings- og ølindustri og fødevareproduktion. Det skriver Bloomberg.

Sabmiller skriver i pressemeddelelse, at de to selskaber ikke må fyre medarbejdere i de næste tre år, som følge af fusionenen.

"Vi forventer at denne aftale med den sydafrikanske regering vil fremskynde godkendelsesprocessen af fusionen," skriver Sabmiller ifølge Bloomberg.

Slagsmålet har specielt omhandlet en godkendelse af antirustproduktion i forbindelse med flaske- og aftapningsaktiviteter.

Sabmillers salg vokser med højere salg af dyrere øl

Sydafrikansk detailkæmpe har vokseværk

Carlsberg indleder partnerskab med kendt dansk whisky-hus

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier