FødevareWatch

Kinesisk bryggeris indtjening bobler i slattent kinesisk marked

I et mat kinesisk ølmarked lykkedes det for China Resources Beer at hæve indtjeningen med 14 pct. i 2015.

Foto: Sabmiller/PR

China Resources Beer, der fornyeligt har købt den resterende andel af sit joint venture med Sabmiller, har haft en fremgang i indtjeningen på 14 pct. i 2015 - på trods af at det kinesiske bryggeri opererer på et slattent kinesisk marked.

Det underliggende resultatet for bryggeriets ølaktiver steg til 831 mio. Hongkong-dollar sidst år. Fremgangen kom på trods af, at bryggeriets ølvolumen i 2015 faldt på grund af det svage marked i Riget i midten.

Jeremy Yeo fra Mizuho Securities påpeger, at kernenettoresultat eksklusive tab på ophørende aktiviteter dog blot steg med 9 pct. år for år til 815 mio. Hongkong-dollar, skriver han i et notat ifølge Financial Times.

I starten af marts købte China Resources Beer den resterende andel af sit joint venture med Sabmiller, Snow, for 1,6 mia. dollar for dermed at lette vejen til megafusionen mellem Sabmiller og AB Inbev.

Prisen værdisætter ifølge Bloomberg News Snow til 11 gange overskuddet før skat, hvilket er tæt på halvdelen af det, som handler i bryggeribranchen de seneste 12 måneder er sket til.

Salget ventes at få fusionen mellem AB-Inbev og Sabmiller til at glide igennem godkendelse hos de kinesiske konkurrencemyndigheder.

Aktien i bryggeriet stiger med 2,5 pct. til 15,02 Hongkong-dollar.

Officielt: Bryggerigigant sælger kinesisk øl-stjerne

Kinesisk Sabmiller-partner vil købe mindre bryggerier

Verdens største bryggerikoncern lukkede 2015 i skuffende stil

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier