FødevareWatch

Luksus-iværksætter sælger læskedrik som dyre bobler

'Fuck the Poor' står der på flasken med boblevand, som iværksætteren bag Deluxlife.dk er gået sammen med den kendte kunster Kristian von Hornsleth om at lave. I den er der spiseligt 23 karat bladguld.

Stifteren af Deluxlife, Søren Bælum. Foto: Christer Holte

Eksklusive bobler i kunstnerisk emballage eller læskedrik med alkohol?

Luksusiværksætteren Søren Bælum fra Deluxlife.dk har indgået et samarbejde med provo-kunstneren Kristian von Hornsleth om at lave 120 limited edition-magnumflasker med spiseligt 23 karat bladguld.

Flaskerne er udstyret med en etiket designet af Hornsleth med det provokerende budskab ‘Fuck the Poor’.

Én flaske koster 1.799 kroner, men kunderne får ikke at vide, at den ‘eksklusive’ flaske i virkeligheden er en flaske Österreich Gold, som kan købes for 349 kroner hos andre vinhandlere, for eksempel hos Vinhuset-stoltz.dk.

Det skriver metroxpress.

19-årig aflurede vennerne og brugte opsparingen på champagne

Den oplysning ville Sandra Østmar, 29 år, gerne have haft, før hun spenderede 1.799 kroner.

"Hvis jeg havde vidst det, havde jeg aldrig købt den. Jeg føler mig snydt. Hornsleth-etiketten er i elendig farvekvalitet, og så havde de ikke engang pillet flasken ud af den originale æske fra Österreich Gold. Det er så pinligt for dem," siger hun til avisen.

Sandra Østmar har med fotos dokumenteret, at den flaske, hun købte, manglede bagetiketten med de lovpligtige oplysninger om blandt andet producentnavn og alkoholprocent.

Samtidig markedsfører Deluxlife.dk i strid med loven Hornsleth-flaskerne som ‘Spark-ling wine’. Det er det ikke.

Ifølge Fødevarestyrelsen – som henviser til de europæiske vinregler – er der tale om en ‘aromatised alcoholic beverage’ – på dansk, en ‘alkoholisk læskedrik’.

Søren Bælum har ikke ønsket at lade sig interviewe, men har efter metroxpress’ henvendelse fjernet den ulovlige anprisning, ‘sparkling wine’, i markedsføringen af Hornsleth-flaskerne.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Metroxpress).

Saxo-rigmand køber sig ind i stjerne-koks burgerkæde

Lars Seier har købt to-stjernet Michelin-restaurant

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier