FødevareWatch

Suntory vil købe Ribena-rester fra medicinalselskab

Den japanske drikkevare- og fødevarekoncern Suntory har afgivet et bud på de afrikanske rettigheder til saftevandsmærkerne Ribena og Lucozade, som ejes af en stor britisk medicinalkoncern. Suntory overtog allerede rettighederne til de to brands på andre markeder i 2013.

Foto: Lars Hansen/POLFOTO/arkiv

Den amerikanske storkoncern Suntory, der har forretninger inden for en række områder i fødevare og drikkevareindustrien, kan være på vej til at sikre sig rettighederne til de populære saftevandsmærker Ribena og Lucozade i Nigeria og andre afrikanske markeder.

Det skriver Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet har GSK Consumer Nigeria, der ejer rettighederne til de to brands i Afrika, bekræftet, at man har modtaget et ikke-bindende tilbud fra Suntory Beverage & Food, der er datterselskab til den japanske koncern.

Suntory ejer allerede rettighederne til Ribena og Lucozade, som man købte fra det britiske medicinalselskab GlaxoSmithKline (GSK) i 2013 for 1,35 mia. pund.

Som en del af den aftale, blev parterne dog også enige om, at medicinalkoncernens afrikanske datterselskab skulle beholde rettighederne på visse afrikanske markeder. Men nu ser det altså ud til, at japanerne er kommet tilbage efter sjatterne.

Japansk spirituskoncern frasælger Subway-andel

Suntory vil ælde whisky i rummet

GSK sælger saft og kraft for 12 milliarder

GSK sikrede sig 18 mia. kr. inden propperne sprang

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier