FødevareWatch

Italienere holder sig fra kaffe-konsolidering

En af de største aktører fra espressoens hjemland har ikke tænkt sig at deltage i den omfattende konsolidering, der finder sted i den globale kaffeindustri i disse år.

Foto: Moises Castillo/AP/POLFOTO/arkiv

Den globale kaffeindustri har stået overfor en omfattende konsolidering i de senere år, men mens rivalerne handler på kryds og tværs, så forholder privatejede Illycaffé sig ganske rolig.

Det siger selskabets topchef til Reuters.

”I sådan en situation (med omfattende konsolidering, red.) vil mange andre aktører i industrien forsøge at gøre det samme. I sådan et miljø bliver du enten bytte eller jæger. Illy vil ikke være nogen af delene,” sagde adm. direktør Andrea Illy til Reuters på World Economic Forum-mødet i Davos i sidste uge og tilføjede:

”Vi tror på, at vi kan fastholde vores position som uafhængigt selskab, fordi vi er en niche-aktør – super, super super specialiserede i super-luksus segmentet.”

Topchefen, der er barnebarn til grundlæggeren af selskabet og styrer det med sine tre ældre søskende, understreger, at man hverken vil opkøbes eller har planer om selv at købe op.

”Vi har plads til organisk vækst, selvfinansieret,” lyder det fra direktøren.

Illycaffé omsatte i 2014 for 391 mio. euro (2,9 mia. kr.) og har ifølge eget udsagn opnået en tocifret salgsvækst i 2015.

Det er især kapitalselskabet JAB Holding, der står bag de enorme omvæltninger i kaffeindustrien i disse år. Selskabet, som blandt andet ejer Baresso i Danmark, har været dybt involveret i skabelsen af den nye kaffegigant Jacob Douwe Egberts, og sent sidste år opkøbte man så også amerikanske Keurig Green Mountain.

Her er selskabet, der vil være kaffeindustriens Budweiser

Baresso-ejer køber amerikansk Nespresso-konkurrent

Stor svensk kaffekæde kommer til Danmark

Avis: Italiensk kaffeselskab overvejer børsnotering

Illy og Keurig indgår kaffesamarbejde

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier