FødevareWatch

England frygter mangel på kaffe efter kvalitetsløft

Englænderne har fået smag for kvalitetskaffe, men det kan føre til en decideret mangel på kaffe om få år.

ritzau/Casper Dalhoff
Foto: ritzau/Casper Dalhoff

Kvalitetskaffe er blevet så populær i England, at markedet risikerer at blive støvsuget for de bedste bønner inden for få år, skriver engelske The Telegraph.

Englænderne drikker nemlig ikke bare mere kaffe, men især bedre kaffe, hvor kaffeindholdet er højere. Og det lægger pres på forsyningerne, lyder det fra Jeffrey Young, som er direktør i fødevareanalysevirksomheden Allegra Group.

"Tørsten efter kaffe af høj kvalitet betyder, at produktionen ikke følger takt med efterspørgslen på global sigt, så lagrene har været aftagene," siger han til Telegraph.

Avisen har lavet en digital femårsoversigt for udbredelsen af de mest populære kaffekæder, som tydeligt viser, at landet gennem de seneste fem år har set en markant vækst i blandt andet Starbucks, Costa og Wild Bean. Grafikken kan ses her.

Her er selskabet, der vil være kaffeindustriens Budweiser

Ny kaffebølge presser gamle kendinge ud

JDE satser på luksuskaffe på jobbet

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier