FødevareWatch

Medie: Tidligere Diageo-boss vil snuppe mulige Carlsberg-opkøb

To store, internationale ølbrands, som Carlsberg tidligere er blevet set som køber af, kan nu falde i hænderne på en tidligere topchef for spirituskoncernen Diageo, beretter Sky News.

Foto: Sabmiller

De to bryggerigiganter Ab Inbev og Sabmiller skal skille sig af med en række store ølmærker for at sikre godkendelse af en foreslået fusion mellem de to selskaber.

Blandt de brands, der kan skifte hænder, finder man Grolsch og Peroni, og her er den danske koncern Carlsberg tidligere blevet set som en mulig aftager af produkterne af flere branchekendere. Men nu ser det ud til at en tidligere spiritusboss vil forsøge at snuppe dem for næsen af Carlsberg.

Det skriver Sky News.

TV-stationen erfarer, at den britiske forretningsmand Paul Walsh, der tidligere har været adm. direktør for landets store spiritusproducent Diageo, sammen med kapitalfonden TPG Capital er ved at forberede et bud på ølmærkerne. En eventuel handel kan ifølge Sky News løbe op i 2 mia. pund eller 20,5 mia. kr.

Kilder tæt på begivenhederne siger til mediet, at man stadig er i gang med de helt tidligere forberedelser, og at det endnu ikke er noget konkret på bordet.

Det er dog også en række andre investeringsgrupper, som er interesserede i at købe de to ølbrands, ligesom traditionelle bryggeriaktører også står på spring.

Carlsberg er som nævnt blevet set som den mest sandsynlige aftager, men ifølge Sky kan der også blive tale om en løsning, hvor Carlsberg overtager Grolsch, mens hollandske Heineken overtager Peroni.

AB Inbev sætter kendte ølmærker til salg

Ligner Carlsberg en køber af Peroni?

Sydbank: Carlsberg er nødt til at se på mulighederne i Peroni

Ratingbureau rynker på næsen af mulige Carlsberg-køb

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier