Medie: Tidligere Diageo-boss vil snuppe mulige Carlsberg-opkøb

To store, internationale ølbrands, som Carlsberg tidligere er blevet set som køber af, kan nu falde i hænderne på en tidligere topchef for spirituskoncernen Diageo, beretter Sky News.
Foto: Sabmiller
Foto: Sabmiller

De to bryggerigiganter Ab Inbev og Sabmiller skal skille sig af med en række store ølmærker for at sikre godkendelse af en foreslået fusion mellem de to selskaber.

Blandt de brands, der kan skifte hænder, finder man Grolsch og Peroni, og her er den danske koncern Carlsberg tidligere blevet set som en mulig aftager af produkterne af flere branchekendere. Men nu ser det ud til at en tidligere spiritusboss vil forsøge at snuppe dem for næsen af Carlsberg.

Det skriver Sky News.

TV-stationen erfarer, at den britiske forretningsmand Paul Walsh, der tidligere har været adm. direktør for landets store spiritusproducent Diageo, sammen med kapitalfonden TPG Capital er ved at forberede et bud på ølmærkerne. En eventuel handel kan ifølge Sky News løbe op i 2 mia. pund eller 20,5 mia. kr.

Kilder tæt på begivenhederne siger til mediet, at man stadig er i gang med de helt tidligere forberedelser, og at det endnu ikke er noget konkret på bordet.

Det er dog også en række andre investeringsgrupper, som er interesserede i at købe de to ølbrands, ligesom traditionelle bryggeriaktører også står på spring.

Carlsberg er som nævnt blevet set som den mest sandsynlige aftager, men ifølge Sky kan der også blive tale om en løsning, hvor Carlsberg overtager Grolsch, mens hollandske Heineken overtager Peroni.

AB Inbev sætter kendte ølmærker til salg

Ligner Carlsberg en køber af Peroni?

Sydbank: Carlsberg er nødt til at se på mulighederne i Peroni

Ratingbureau rynker på næsen af mulige Carlsberg-køb

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også