FødevareWatch

Måling: Flertal vil bevare billige sodavand

Flertallet af danskerne afviser at genindføre sodavandsafgiften, der blev fjernet for snart to år siden. Det viser en ny meningsmåling.

Foto: Lars Krabbe

Der ryger betydeligt flere sodavand ned i indkøbsvognen, når danskerne handler dagligvarer. Én af forklaringerne kan være, at sodavandsafgiften blev afskaffet i januar 2014, og hvis det står til danskerne, skal den ikke genindføres.

Det viser en meningsmåling, som Norstat har foretaget for altinget.dk. Helt konkret afviser 51 pct. af de adspurgte, at afgiften skal genindføres, mens 33 pct. vil have den genindført og 16 pct. er i tvivl.

Sodavandsafgiften blev fjernet som led i en vækstpakke, der blev indgået mellem alle de politiske partier bortset fra Enhedslisten.

Et væsentligt argument for at fjerne afgiften var at øge salget af sodavand i de danske butikker, mens grænsehandlen til gengæld skulle falde. Ifølge netmediet er det dog uklart, hvad fjernelsen har betydet for grænsehandlen. Myndighedernes seneste tal er nemlig fra 2013, dvs. før afgiften blev afskaffet.

Salget af vand vil overgå sodavandssalget i år

Sundhedsbølge slår igennem hos smagsudvikler

40 mio. liter sodavand er flyttet hjem til Danmark

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier