FødevareWatch

Analytiker urolig for Harboes turnaround

Det bekymrer Danske Bank-analytiker, når Harboes Bryggeri i forsøget på at øge indtjeningen vil erstatte private label-produkter med egne premium-brands. Det kan gøre bryggeriet meget sårbart, siger han.

Når Harboes Bryggeri om ti dage præsenterer halvårsregnskab vil senioranalytiker i Danske Bank, Tobias Björklund, spændt kigge på effekterne af den turnaround, som den vestsjællandske bryggerikoncern er i gang med at gennemføre.

Til Børsen siger, at man ved at erstatte den store produktion af private label-produkter med egne luksus-øl stiller sig ret sårbart i forhold til forbrugerne, som måske vil vælge andre i forvejen kendte specialøl.

"Den omstilling, de er i gang med, indebærer en fare for, at bryggeriet vil ende med en stor overkapacitet. Vi har godt nok set, at selskabet har forbedret bundlinjen samtidig med, at toplinjen er skrumpet ind. Men det er spørgsmålet, om de kan fortsætte den trend. Det ser ud til, at satsningen i internationale markeder tager tid, før den vil give nogen effekt. Jeg mangler at se et bedre alternativ til deres private label-produktion, før jeg bliver overbevist om, at deres omstilling er på rette kurs," siger Tobias Björklund til Børsen.

Harboe-boss trak stikket på konkursramt fodboldklub

Harboes egne mærker styrker indtjeningen

Drikkevare- og ingrediensaktierne fik klaps på børsen

Harboe-chef må se millioner fosse ud af frugtvirksomhed

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier