FødevareWatch

Ratingbureau rynker på næsen af mulige Carlsberg-køb

Ratingbureauet Fith advarer om, at et muligt Carlsberg-opkøb af Peroni og Grolsch vil få konsekvenser for virksomhedens kreditvurdering.

Foto: Philipp Guelland/AP Photo/Arkiv

Hvis Carlsberg køber ølmærkerne Peroni og Grolsch vil det få konsekvenser for Carlsbergs kreditvurdering. Sådan lyder advarslen fra ratingbureauet Fitch, skriver Børsen.

Peroni og Grolsch, som ventes at blive solgt fra i forbindelse med AB Inbevs overtagelse af Sabmiller, har ellers været udpeget som oplagte opkøbsmuligheder for Carlsberg, men Fitch mener ikke, at Carlsbergs finansielle position tillader bryggeriet at tænke i den slags baner.

"Det ville klart have negative konsekvenser for Carlsberg kreditstilling og dermed firmaets rating," siger direktør for Europa-afdelingen hos Fitch Ratings, Giulio Lombardi, til Børsen.

Fitch erkender dog alligevel, at især et køb af Peroni ville være oplagt for Carlsberg og give gode muligheder i Storbritannien, Italien og Holland.

"Peroni og Grolsch er to enormt gode brands, særligt det første. Og vi ville da også anerkende den betragtelige styrkelse af markedspositionen, det ville være på vigtige markeder i Italien og Storbritannien, samt muligheden for at komme ind i Holland gennem hoveddøren," siger Giulio Lombardi til avisen.

Carlsberg har en BBB-rating med stabile udsigter hos Fitch Ratings, mens Moody's har en Baa2-rating med negative udsigter på det danske bryggeri, og allerede tidligere har advaret om, at opkøb kan koste på ratingen. Ved udgangen af tredje kvartal havde Carlsberg netto rentebærende gæld for 32,8 mia. kr.

Sydbank: Carlsberg er nødt til at se på mulighederne i Peroni

Ligner Carlsberg en køber af Peroni?

AB Inbev sætter kendte ølmærker til salg

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier