FødevareWatch

Sydbank: Carlsberg er nødt til at se på mulighederne i Peroni

Ølmærkerne Peroni og Grolsch er sat til salg af AB-Inbev. Og Peroni kan være en interessant opkøbsmulighed for Carlsberg, vurderer Sydbank.

Foto: SABMiller/PR

Bryggerigiganten AB-Inbev meddeler torsdag, at den vil undersøge mulighederne for at sælge ølmærkerne Peroni og Grolsch for at sikre myndighedernes godkendelse af købet af Sabmiller i andet halvår 2016.

Og netop ølmærket Peroni kan være en interessant opkøbsmulighed for danske Carlsberg, selv om opkøb generelt ikke står højest på dagsorden hos selskabets ledelse i øjeblikket.

Det vurderer senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank over for Ritzau Finans.

"Opkøb af varemærker ligger ikke øverst på Carlsbergs agenda i øjeblikket. De er i gang med nogle meget store, interne omvæltninger i selskabet i øjeblikket, men det er klart, at når der dukker større brands op til salg, hvilket der ikke gør særlig tit, så er de nødt til at kigge på det," siger Morten Imsgard og fortsætter:

"Som jeg ser det, vil Carlsberg være mest interesseret i at få fingrene i Peroni-brandet. Det kunne hjælpe dem i deres engelske forretning, som har nogle meget store udfordringer med, at man ikke har en stærk nok brandportefølje på det engelske marked. Carlsberg-brandet står dårligt i England - bedst illustreret med at Tesco har smidt mange af deres brands på porten," lyder det fra senioranalytikeren.

Han påpeger, at Sabmiller har haft stor succes med Peroni-mærket i England og har formået at skabe et lukrativt produkt, som stormer frem i de engelske supermarkeder og restauranter.

"Med Peroni om bord vil Carlsberg få en bedre mulighed for over tid at skabe en mere attraktiv og dermed lønsom forretning i det engelske marked," vurderer Morten Imsgard.

Prøv FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Han påpeger, at det for Carlsberg vil være mest attraktivt alene at se på opkøbsmuligheden for Peroni-mærket og undlade at kigge nærmere på hollandske Grolsch, fordi mærket ikke passer ind i selskabets strategiske forretning. Og så ville en erhvervelse af Peroni som en bonus øge Carlsbergs eksponering i Norditalien.

Men Peroni-mærket har over de seneste år leveret solide resultater i det engelske marked, og det gør også mærket særdeles attraktivt for andre bryggerier, understreger Morten Imsgard.

"C&C-Group er et irsk selskab, som har en rigtig stærk cider-position i England. De kunne måske også være interesserede i at udvide deres brandportefølje i det engelske marked og få fodfæste i ølkategorien, mere end de har i dag," siger Morten Imsgard.

Ligner Carlsberg en køber af Peroni?

AB Inbev sætter kendte ølmærker til salg

Bank: Rigtig pris vil gøre opkøb realistisk for Carlsberg

Finanshus: Carlsberg i spil som køber af to europæiske bryggerier

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier