FødevareWatch

Analytiker: Unibrews høje værdiansættelse kan virke uberettiget

Efterhånden som man løber tør for effektiviseringsgevinster, slår de vanskelige markedsvilkår igennem for Royal Unibrew, mener Jyske Bank-analytiker, der advarer om, at den høje værdiansættelse af selskabet er uberettiget.

Effekterne af omstruktureringerne i Royal Unibrew har overgået forventningerne, og det i kombination med flere succesfulde produktlanceringer har i årets tredje kvartal formået at opveje dårligt vejr på bryggeriets nordiske markeder.

Sådan lyder vurderingen fra senioraktieanalytiker Frans Høyer fra Jyske Bank i en analyse af Royal Unibrews regnskab for tredje kvartal.

Han påpeger dog, at bryggeriet fremadrettet kan blive presset af, at selskabets kan løbe tør for effektiviseringsgevinster.

"Efterhånden som man løber tør for effektiviseringsgevinster, og de vanskelige underliggende markedsvilkår får lov til at slå igennem, så risikerer den høje værdiansættelse efter vores mening at virke uberettiget," skriver Frans Høyer i sin analyse.

Selskabet opjusterede i regnskabet forventningerne til årets driftsresultat på EBIT-niveau til 885-925 mio. kr., hvor der tidligere var ventet 840-890 mio. kr.

Forventningerne til EBITDA-resultatet blev løftet til 1195-1235 mio. kr. mod tidligere 1150-1200 mio. kr., mens selskabet fastholdt forventningerne til omsætningen i niveauet 5950-6050 mio. kr.

Unibrew-chef: Finland er klart vores største udfordring

Brandt: Pepsi-samarbejde får ingen betydning for Unibrews bundlinje

Nyt Pepsi-samarbejde giver Unibrew lukrativ position

Finsk marked trækker Unibrew ned - men øko-pilsnere er et hit

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier