FødevareWatch

Nyt bryggeri åbner nær Aalborg

En britisk pubejer vil starte en dansk øl-revolution med produktionen af cask-ale i sine nyindkøbte bryggeri-bygninger i Gudumholm.

Briten Iain Russell åbner nyt bryggeri ud for Aalborg i Jylland. Han vil starte en øl-revolution med sin cask-ale. | Foto: Sabmiller

Snart pustes der igen liv i det gamle bryggeri Landkjær i Gudumholm i Nordjylland.

Det er ikke hvilken som helst øl, der skal brygges, men den klassiske cask ale-øl, der laves uden kulsyre, ufiltreret og upasteuriseret og serveres uafkølet. Det skriver lokalavisen Vejgaard Avis.

Det er briten Iain Russell, der allerede ejer af Aalborg-pubben The Wharf og pubben Charlie's Bar i København, som står bag det nye bryggeri.

Han har allerede erfaring med med produktion af brændevin, sodavand og cider, men vil nu være med til at starte en dansk cask-ale-øl-revolution.

Fødevarer, drikkevarer, detail, leverandører og services. FødevareWatch dækker bredt - læs mere i vores gratis nyhedsbrev

Til at hjælpe med at realisere revolutionsplanerne, har Iain Russell hyret en ung, prisbelønnet engelsk brygger. Planen er at have den første øl færdig i løbet af februar 2016.

De tidligere ejere af bryggeriet Landkjær, familien Bjerre Jensen, måtte i 2011 se sig nødsaget til at dreje nøglen om og lukke virksomheden, som familien havde drevet siden 1914. Arvingen Mette Bjerring Jensen er utrolig glad for, at der igen kommer liv i de gamle bryggeri-bygninger.

Dansk mikrobryggeri vinder kæmpeordre i Sverige

Amerikanere har fået smag for dansk hø-øl

Aarhus Bryghus leverer plus på bundlinjen

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier