FødevareWatch

Energidrik-milliardær vil bruge sin formue på de fattige

Manden bag det koffeinholdige energishot, 5-hour Energy, vil investere 99 procent af sin formue på at udvikle teknologiske løsninger, der gør livet lettere for almindelige mennesker i udviklingslandene.

Foto: Screenshot

Før den indisk-amerikanske milliardær Manoj Bhargava begyndte at tjente styrtende med penge på sin energidrik, 5-hour Energy, arbejdede han blandt andet som taxa-chauffør, bygningsarbejder og trykker.

Og den 62-årige erhvervsmand har trods sin velpolstrede bankkonto tilsyneladende ikke glemt, hvad det vil sige at kæmpe for føden.

I hvert fald skriver Quartz, at han vil donere 99 procent af sin formue på fire mia. dollar til velgørende formål. Hovedparten af pengene skal gå til projektet Stage 2 Innovations, der arbejder på forbedre livet for almindelige mennesker i udviklingslandene gennem teknologiske løsninger.

Det ambitiøse projekt har hjemme på et stort center i Michigan i USA, hvor forskerne især arbejder på at udvikle rene energikilder. Holdet har således udviklet en cykel, der forvandler menneskelig energi til elektricitet. En times trampen i pedalerne giver 24 timers elektricitet, som kan bruges til at oplade en mobil, holde lyset tændt eller koge vand i områder uden for el-nettet.

Stage 2 arbejder desuden på at omdanne jordens indre varme til en vedvarende og ren energikilde gennem såkaldte grafenkabler, skriver Quartz.

Manoj Bhargava opfandt sin energidrik, 5-Hour Energy, i 2004. Den drikkes som et shot og kan oftes købes ved disken i kiosker. Før han opfandt energidrikken levede han i en periode som munk.

Starbucks får hug af Trump for julestunt: Skal vi boykotte dem?

'Den hemmelige millionær' køber britisk butikskæde

Lidl vil have fingre i arabiske prinser og oligarker

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier