Carlsberg har ingen umiddelbare planer om bryggerilukninger

Koncernchef Cees 't Hart slog onsdag morgen fast, at Carlsberg ikke har nogen umiddelbare planer om at lukkefast på en telekonference efter regnskabet.
Foto: Niels Hougaard
Foto: Niels Hougaard
AF RITZAU FINANS

Der er umiddelbart ikke udsigt til at Carlsberg, som led i den nye strategi og det nye effektiviseringsprogram skal lukke bryggerier, men kapaciteten tilpasses ved lukning af produktlinjer på bryggerierne.

Det slog koncernchef Cees 't Hart fast på en telekonference efter regnskabet.

I regnskabet præsenterede han et nyt effektiviseringsprogram - Funding the Future - der med fuld effekt fra 2018 skal spare 1,5-2 mia. kr. årligt for bryggeriet.

En del af programmet er at tilpasse forretningen.

Umiddelbart er der dog hverken i Rusland eller Vesteuropa planer om bryggerilukninger.

"Umiddelbart ser jeg, at de bryggerier, vi har i Vesteuropa, er som det skal være med de forventninger, vi har til udviklingen. De er geografisk velplacerede og lukninger vil give kæmpestore logistikomkostninger," pointerede Cees 't Hart.

I Rusland, der tegner sig for omkring halvdelen af det 10 mia. kr. store effektiviseringsprogram, blev der lukket to bryggerier i første kvartal. Men heller ikke der bliver der umiddelbart tale om flere lukninger, men "kun" kapacitetstilpasninger i form af lukninger af produktlinjer.

FAKTA om Carlsbergs nye spareplan

Carlsberg-boss: "Udviklingen i overskuddet har været utilfredsstillende"

Carlsberg restrukturerer for 10 mia og fyrer 2000

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også