FødevareWatch

Global opvarmning gavner produktion af champagne

Den stigende globale opvarmning gavner den mousserende vin, som produceres i Champagne-distriktet.

Foto: PR

Der er godt nyt for champagne-entusiaster.

Champagne-producenter ser nemlig kun fordele ved det varmere klima og de stigende temperaturer, lyder det, mens champagnens hjemland ruster sig til at blive vært for klimatopmødet COP15, som finder sted i december i Paris.

De 1,2 grader, som temperaturen er steget i den nordøstlige region i de seneste 30 år, har reduceret antallet af frostskader i den populære, mousserende vin.

Selvom jeg føler mig meget bekymret over klimaændringerne, er jeg nødt til at sige, at for øjeblikket har det kun haft positive effekter for Champagne"

Pierre-Emmanuel Taittinger, chef, Taittinger
Temperaturstigningen har også reduceret surheden og gjort det lettere at overholde de strenge produktionsregler ifølge Civc, som producerer champagne.

"Champagne-regionen og Tyskland er blandt de nordlige vinmarker, som har formået at udvikle sig takket være varmere vejr," siger Jean-Marc Touzard, som er koordinator for en gruppe, som undersøger klimaændringer og vin ved researchinstituttet Inra.

"Selvom jeg føler mig meget bekymret over klimaændringerne, er jeg nødt til at sige, at for øjeblikket har det kun haft positive effekter for Champagne," siger Pierre-Emmanuel Taittinger, som er chef for champagnemærket Taittinger.

Den globale opvarmning har også medført andre ændringer. Høsten i Champagne er blevet fremskyndet med to uger i gennemsnit over de seneste 30 år.

Mens tørke har skåret produktionen i andre områder af landbruget ned, har den kalkholdige jord i Champagne-distriktet været i stand til at nedtone den effekt.

"I øjeblikket har vi ingen store bekymringer for de kommende 20-30 år, men vi er nødt til at tænke fremad. Vi har et ansvar for fremtiden," siger Christian Renard, som er chef for Veuve Clicquots vinmarker.

Ifølge forskere skal den globale opvarmning holdes under to grader inden udgangen af dette århundrede for at afværge oversvømmelser, tørke og stigende vandstand.

Italien generobrer (måske) tronen som største vinland

Dårlig sommer giver flere danske bobler

Champagne-propperne springer som aldrig før i Grækenland

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier