FødevareWatch

AB Inbev byder 700 mia. kr. for Sabmiller

Efter to afvisninger fra verdens næststørste bryggeri Sabmiller skruer bryggerigiganten AB Inbev nu formelt købstilbuddet op.

AB Inbev har formelt budt 42,15 pund pr. aktie for Sabmiller. | Foto: PR

AB Inbev har formelt budt 42,15 pund pr. aktie for Sabmiller efter at have fået to tidligere bud afvist. Det skriver Bloomberg News.

Samlet har AB Inbev budt 104 mia. dollars, næsten 700 mia. kr., for det britisk-sydafrikanske bryggeri. Tilbuddet svarer til en præmie på 44 pct. i forhold til Sabmillers aktiekurs før spekulationen om opkøbet tog til, skriver AB Inbev i tilbuddet.

AB Inbev har fået to tidligere tilbud, på henholdsvis 38 og 40 pund pr. aktie, i kontanter, afvist, og er skuffet over, at Sabmiller har afvist de tidligere bud uden meningsfyldt dialog. Bryggeriet søger dog fortsat godkendelse fra Sabmillers bestyrelse, og mener, at det nye tilbud er på et niveau, hvor bestyrelsen bør bakke op om det.

Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder i 30 dage - HER!

Betalingen vil foregå i kontanter, med mulighed for betaling i aktier for Altria Group og BevCo, der tilsammen ejer godt 41 pct. af Sabmiller. Altria, der ejer 27 pct. af Sabmiller, støtter op om tilbuddet, skriver Bloomberg News.

"Det reviderede forslag er designet til at tilbyde Sabmillers offentlige aktionærer et godt tilbud og tilbyde en fortsat attraktiv investering for Altria og Bevco," skriver AB INbev i tilbuddet.

Det nye, kombinerede selskab vil have en global omsætning på 64 mia. dollar, godt 425 mia. kr.

"Vi har den højeste respekt for Sabmiller, selskabets ansatte og ledere, og tror, at en kombination af vores to store selskaber vil bygge det første, ægte globale ølselskab," siger AB Inbevs administrerende direktør Carlos Brito i meddelelsen.

/ritzau/FINANS

Medie: Sabmiller afviser lavt AB Inbev-bud

Analytiker: Sabmiller-salgstal tyder på bedring i Europa

Sabmiller-aktien er blandt bundslatterne i London

Sabmiller-regnskab: Latinamerika og Afrika driver væksten frem

Bryggerifusions skæbne kan blive afgjort i USA

Stor ølfusion kræver overtalelse

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier