FødevareWatch

Pepsi opjusterer efter stærkt tredje kvartal

Forventningerne til årets resultat er efter pæne resultater i tredje kvartal opjusteret i den amerikanske drikkevaregigant Pepsi.

Foto: John Raoux/AP/POLFOTO

Den amerikanske drikkevarekoncern Pepsi opjusterer forventningerne til årets resultat efter pæne resultater i tredje kvartal, skriver Bloomberg.

Selskabet kommer ud af tredje kvartal med en indtjening per aktie på 1,35 dollar, hvilket er over analytikernes forventninger på 1,26 dollar. Pepsi hæver forventningerne i forbindelse med regnskabet, så selskabet nu regner med en indtjeningsvækst ved faste valutakurser på 9 pct. for hele året mod tidligere 8 pct.

Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder i 30 dage - HER!

Og drikkevarekoncernen annoncerer desuden, at den fortsat regner med at kunne returnere 9 mia. dollar til dets aktionærer i år.

Omsætningen i tredje kvartal endte på 16,3 mia. dollar mod forventede 16,1 mia. dollar. Der har været en organisk omsætningsvækst på 7,4 pct., hvor den i samme periode sidste år var på 5,1 pct. Det er især markedet i Latinamerika, hvor der har været organisk omsætningsvækst. I regionen var væksten på hele 33 pct.

Pepsi gentager i regnskabet endvidere, at man er på sporet til at opnå en besparelse på omkring 1 mia. dollar på produktionen, og 5 mia. dollar i besparelse i produktionen frem mod 2019.

Nu kan amerikanerne lave deres egen Coca-Cola

Bryggerifusions skæbne kan blive afgjort i USA

Coca-Cola får gigantisk skattesmæk

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier