FødevareWatch

Stor ølfusion kræver overtalelse

Verdens største bryggeri AB InBev vil opkøbe det næststørste Sabmiller, men  skal det lykkedes, skal to vigtige investorer overtales.

Foto: Amy Sancetta/AP/Ritzau Scanpix

Sidste år blev direktør i bryggeriet SABMiller Alan Clark spurgt, om det ville være en mulighed at blive opkøbt af AB InBev. Det skriver Politiken søndag.

”Man kan godt få tallene til at hænge sammen,” sagde Alan Clark på en bryggerkonference i Arizona sidste år.

AB InBev ønsker at købe SABMiller af flere grunde. Én grund er, at de tre brasilianske investorer Jorge Paulo Lemann, Marcel Herrmann Telles og Carlos Alberto Sicupira har erfaring med kapitalfondsmarkedet og står desuden også bag firmaet 3G Capital Partners. En anden grund er, at der er behov for et stort opkøb, hvis AB InBev skal nå længere op ad skalaen. Der skal en pengesum af en vis størrelse til, fordi virksomheden i forvejen har indtægter på 300 milliarder kroner årligt.

AB InBev skal gerne overbevise to vigtige investorer om, at projektet om opkøbet er vigtigt. Det drejer sig om det amerikanske tobaksfirma Altrica og milliardærfamilien Santo Domingo. Hvis og når disse to investorer bakker op om planen, er halvdelen af AB InBevs mål nået.

Om SAB Millers aktionærer vil gå med til at blive opkøbt af AB InBev afhænger især af, om det er lykkedes at få tallene til at passe.

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier