FødevareWatch

Sabmiller åbner for at diskutere AB Inbevs tilbud

Sabmiller er klar til at diskutere et købstilbud fra konkurrenten AB Inbev. Bryggeriet ser det som en mulighed for at konsolidere sig i et stagnerende marked.

Foto: Sabmiller

Sabmiller er åben over for at diskutere et potentielt opkøbstilbud fra rivalen AB Inbev. Det meddeler Sabmiller onsdag eftermiddag, efter at selskabet tidligere på dagen oplyste, at AB Inbev har til hensigt at komme med købstilbudet.

Villigheden til at diskutere AB Inbevs tilbud skyldes, at Sabmillers muligheder for konsolideringer bliver stadig mindre i en stagnerende bryggerisektor, oplyser kilder tæt på diskussionen ifølge Bloomberg News.

Ifølge kilderne vil Sabmillers ledelse overveje et tilbud, der skaber god værdi for dets aktionærer. Sabmiller anerkender, at AB Inbev, der har en markedsværdi, som er næsten dobbelt så stor som Sabmillers, formodentlig er den eneste realistiske opkøber af selskabet, siger kilderne.

AB Inbev har kontaktet Sabmiller i denne uge for at indgå en dialog om opkøb.

"Et tilbud fra AB Inbev bør formodentlig give en gevinst på mindst 30 pct. oveni i aktiens pris forud for tirsdagens handel, hvilket vil bringe prisen per aktie op på over 39 pund," lyder vurderingen i et notat fra analytikere i Sanford C. Bernstein.

Det vil ifølge data indsamlet af Bloomberg give handlen en værdi af 63 mia. pund.

Fusion vil efterlade Carlsberg som miniput

Sabmiller melder om mulig fusion med AB Inbev

Carlsberg-aktien lukker i plus efter direktør-afsked

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier