FødevareWatch

Nykredit: Ikke en finger at sætte på CFO's arbejde

Der er ikke noget at udsætte på finansdirektør Jørn P. Jensens arbejde i Carlsberg, og koncernen vil gå på jagt efter mere af samme slags hos en ny direktør, vurderer Nykredit-aktieanalytiker.

Jørn P. Jensen forlader sin stilling i Carlsberg, som en finansdirektør der har gjort de rigtige ting.

Det vurderer aktieanalytiker Ricky S. Rasmussen fra Nykredit Markets over for Ritzau Finans.

"Jørn P. Jensen har været en god finansdirektør. Jeg vil sige, at han har ikke gjort noget, man kan sætte en finger på. Alligevel er skiftet ikke overraskende, fordi der er kommet en ny administrerende direktør ind med et andet tænkesæt," siger Ricky S. Rasmussen.

Han fremhæver, at den nu afgående finansdirektør har været med til at reducere selskabets gæld og forhøje dets pengestrømme. Og generelt har Jørn P. Jensen vist sig at være en eksemplarisk finansdirektør gennem mange år.

Det får også aktieanalytikeren til at tro, at man vil lede efter mange af de samme kompetencer i en ny finansdirektør.

"Man går ud og leder efter et friskt syn på virksomheden, og et af de mantraer, som Carlsberg går mere og mere hen imod er, at man skal lave et godt afkast på den investerede kapital. Så det kan godt være, at selskabet skal ud og lede efter en finansdirektør, der har rigtig god baggrund i at kigge på investeret kapital, og om kapitalen er bundet op på de rette steder," vurderer Ricky S. Rasmussen.

"Hvis du skal øge afkastet på den investerede kapital og være værdiskabende for aktionærerne, er der to måder at gøre det på. Du kan enten nedbringe den investerede kapital eller øge resultatet. Og det er ikke så nemt at øge resultaterne på den korte bane, fordi selskabet stadig har en kæmpe eksponering mod Rusland, som man ikke bare kan gøre op med," forklarer Ricky S. Rasmussen.

Han påpeger også, at bryggerivirksomheden heller ikke tjener særlig mange penge i Kina på nuværende tidspunkt, og at ølmarkedet i Europa er præget af stærk konkurrence.

"Selv om man gør mange af de rigtige ting, er det nødvendigvis sådan, at det sparker igennem lige nu og her. Hvis man får én ind, der kan kigge på, om selskabet kan frigøre kapital andre steder og måske lave nogle opkøb, som giver mening, jamen så er det måske det, man skal kigge på," siger Ricky S. Rasmussen.

Carlsberg B-aktien stiger onsdag klokken 11.30 med knap 5 pct. til 516,50 kr.

Kort proces bag Carlsberg-chefs exit

Sabmiller melder om mulig fusion med AB Inbev

Carlsbergs finansdirektør trækker sig

Mere fra FødevareWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

VALG 2022: Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier