Starbucks' kaffesalg er brandvarmt

Kaffekæden har langet flere kopper kaffe over disken i andet kvartal. Topchef peger på nyt mobilt betalingssystem som en af årsagerne til fremgangen.
Foto: Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen
AF RITZAU/REUTERS

Selskabet med 18 filialer i Danmark har torsdag aflagt kvartalsregnskab, og i forhold til andet kvartal sidste år er der gennemført 23 millioner flere transaktioner verden over.

Årsagen til det forbedrede regnskab skyldes ifølge Starbucks blandt andet et nyt mobilt bestillingssystem samt en mobil betalingsmetode for kunderne.

Teknologien har potentiale til at lokke kunder ind, som tidligere er gået forbi Starbucks på grund af lange køer og ventetid, lyder det.

"I de kaffebarer, hvor det har været muligt at bestille og betale via mobiltelefonen, er køerne blevet kortere, servicen hurtigere og mere effektiv," siger topchef Howard Schultz, der tilføjer, at servicen vil blive udrullet over hele USA, før den for Starbucks så vigtige vintersæson begynder.

Det Seattle-baserede selskabs nettooverskud voksede med 22 procent til 626,7 millioner dollar i forhold til samme kvartal sidste år. Det skyldes til dels lavere udgifter til vigtige råvarer som eksempelvis mælk, der har opvejet de stigende udgifter til lønninger i USA.

Starbucks-aktien steg 4,4 procent i efterhandlen på børsen i New York torsdag.

Mens det går fremad for verdens største kaffekæde, halter det fortsat hos verdens største burgerkæde, McDonald's, der også har aflagt kvartalsregnskab torsdag. Overskuddet faldt med 13 procent i forhold til samme kvartal i 2014, men burgerkæden kunne alligevel præsentere et overskud på 1,2 milliarder dollar.

Selskabet, der fylder 60 i år, kæmper en hård kamp mod konkurrenter, der har en sundere produktlinje. Amerikanerne og asiaterne har skruet ned for burgerindtaget, mens europæerne takket være tyskere og briter er et lys i mørket for McDonald's.

Starbucks lukker bagerforretninger

Starbucks åbner kaffekrig i danske storbyer

Starbucks har kurs mod danske kantiner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også