FødevareWatch

Dansk Erhverv vil barbere spiritusafgiften

Danskerne vil handle mindre spiritus syd for grænsen, hvis man sænker afgiften på spiritus på 20 pct., mener Dansk Erhverv. De Samvirkende Købmænd bakker op om forslaget.

Foto: Casper Balslev

Dele af grænsehandlen vil vende hjem, hvis man sænker afgiften på spiritus.

Det vurderer Dansk Erhverv, der opfordrer regeringen til at sænke afgiften på de våde varer med 20 pct., så den falder til 120 kr. per liter. Det skriver Berlingskes Nyhedsbureau.

"En afgiftslettelse vil styrke danske virksomheders konkurrenceevne og dermed trække noget af grænsehandlen hjem til Danmark, ligesom det vil reducere incitamentet til illegal handel," siger Marie Louise Thorstensen, politisk konsulent i Dansk Erhverv, til mediet.

Den danske spiritusafgift er i dag på 150 kroner pr. liter ren alkohol, hvilket indbragte staten 1,1 mia. kr. i 2013. Men ifølge beregninger fra Dansk Erhverv vil det kun koste omkring otte millioner kroner at sænke den med 20 pct., fordi størstedelen af det tabte provenu vil blive tjent ind igen.

Forslaget fra Dansk Erhverv møder opbakning fra De Samvirkende Købmænd, der mener, at det vil skabe arbejdspladser i Danmark, hvis afgiften bliver sænket.

Høje omkostninger sender fødevarevirksomheder ud af landet

Jysk chokolademand: Halvér vores afgift over to år

Ny minister vil genåbne pantaftale

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier