FødevareWatch

Harboes tror på større overskud

Det danske bryggeri leverer fremgang over hele linjen i 2014/15, og væksten forventes at fortsætte i den kommende regnskabsår.

Bernd Griese er adm. direktør i Harboes. | Foto: Mik Eskestad/Polfoto/Arkiv

Harboes Bryggeri lykkedes med at hæve indtjeningen betragteligt i regnskabsåret 2014/15, selv om salget faldt en anelse.

Harboes skibede igen 5,93 mio. hektoliter øl og andre drikkevarer af sted, men omsætningen faldt 3,4 pct. til 1371 mio. kr.

Ikke desto mindre var det produkter med bedre indtjeningsbidrag, herunder Harboes egne varemærker, som var i fremgang. Og kombineret med optimeringer på energi- og effektiviseringsområdet var der et pænt løft i resultaterne, skriver Harboes i sit årsregnskab.

Det primære driftsoverskud (EBITDA) steg 20,5 pct. til 129,4 mio. kr. - det svarer til et løft i EBITDA-marginen til 9,4 pct. mod 7,5 pct. året før. Dermed overgik EBITDA-resultatet selskabets egen prognose om 115-125 mio. kr. på den post.

Med nogenlunde uændrede af- og nedskrivninger og finansudgifter blev bryggeriets overskuddet før skat således løftet kraftigt til 33,4 mio. kr. mod 10,4 mio. kr. for et år siden. Efter skat var overskuddet på 24,0 mio. kr. mod 10,6 mio. kr.

Udbyttet ændres der dog ikke på - det foreslås igen at være på 2 kr. per Harboes-aktie, fremgår det af regnskabet.

Bryggeriet forventer i regnskabsåret 2015/16 en driftsindtjening (EBITDA) på mellem 120-140 mio. kr. og et resultat før skat på 35-45 mio. kr. Omsætningen ventes at vokse, skriver ledelsen.

Harboes onde cirkel

Harboe-chefens unge løver er på vej

Harboe fyrer op under ingrediens-forretningen

"Vi bor et fantastisk sted ved Skælskør, som vi kalder solskinsbyen"

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier