FødevareWatch

Harboe bygger besøgscenter

Bryggeriet fra Skælskør vil etablere et besøgscenter og ombygge eksisterende lokaler, så det bliver mere tidssvarende.

Foto: Mik Eskestad/Polfoto/Arkiv

I tilknytning til Harboe Bryggeriernes nuværende bygninger ved Skælskør Fjord vil bryggeriet med Bernd Griese i front etablere nyt besøgscenter og ombygge de eksisterende kontorlokaler. Det skriver Byensejendom.dk.

Ombygningen skal ifølge PLH Arkitekter, der står bag byggeriet vise, at bryggeriet er en international virksomhed, der med flere forretninger ude i verden ofte har besøg ved havnen i Skælskør.

"Så det er i virkeligheden en ret global virksomhed. Mange forbinder jo Harboe med discountøl, men de er i virkeligheden et andet sted i dag. Når de har kunder fra udlandet, der skal ned og forhandle kontrakter, så skal de imponeres, når de kommer ind i det her hus. Det skal fortælle historien om, at Harboe er en familiedrevet virksomhed, og om hele det værdisæt, som virksomheden har," siger Søren Mølbak, arkitekt og partner i PLH Arkitekter til hjemmesiden.

I alt omhandler ombygningen 780 kvadratmeter nybyggeri og ombygning af 450 kvadratmeter eksisterende lokaler. Det kommende besøgscenter vil både indeholde kontorer, et auditorium til 75 mennesker, udstilling af 2 kongelige dragebåde samt en lounge bar, hvor Harboes produkter kan fremvises, hedder det fra arkitekternes præsentation.

Byggeriet forventes færdigt i begyndelsen af 2017.

Harboes 73-årige direktør er rigtig glad for at have virksomhed i det vestsjællandske, som han for ganske nyligt fortalte det til Finans.dk.

"Der er selvfølgelig udfordringer, men man må jo hele tiden se det positive i det. Da vi bor i så fantastisk et land, hvor vi har demokrati, og hvor man bliver hjulpet, hvis man spørger om tingene, så er der mulighed for at udvikle sig også her i Vestsjælland," sagde Bernd Griese, der udover at være bryggeridirektør også har været borgmester i det tidligere Skælskør Kommune, ligesom han også har spillet en finansiel rolle i etableringen af fodboldklubben FC Vestsjælland.

Harboes historie i Skælskør går helt tilbage til 1883, da bryggeriet blev grundlagt som Harboe & Lotz. Virksomheden har siden været ejet af familien Harboe. Bernd Griese giftede sig ind i familien og overtog tilbage i 1980’erne chefstolen fra sin svigerfar.

"Vi bor et fantastisk sted ved Skælskør, som vi kalder solskinsbyen"

Harboes onde cirkel

Harboe fyrer op under ingrediens-forretningen

Harboe-chefens unge løver er på vej

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier