Analytiker: Dårligt ølvejr vil trække Unibrew ned i 2. kvartal

Det er ikke kun den almindelige dansker, der efterlyser varme og høj solskin. Den lunkne forsommer får ifølge analytiker også effekt for åretssamlede indtjening i Unibrew.
Foto: PR/Royal Unibrew
Foto: PR/Royal Unibrew
AF RITZAU FINANS

Der har ikke været mange dage i år, hvor vejret har været ideelt til kolde øl i solen. Det mener Jyske Banks senioranalytiker Frans Høyer, som af den grund fastholder den negative anbefaling "sælg" på Royal Unibrew aktien.

"Vores vejr-radar indikerer, at der har været en negativ effekt på forbruget af drikkevarer i 2. kvartal 2015 i forhold til 2. kvartal 2014 i Unibrews to hovedmarkeder Danmark og Finland. I Italien og Baltikum har der været en lille positiv effekt. Denne vejrfaktor vil sammen med påskeeffekten, som var meget positiv i 1. kvartal 2015 og bliver negativ i 2. kvartal 2015, veje tungt," skriver han i sin analyse.

Det dårlige vejr får Frans Høyer til at reducere indtjeningsestimatet for hele 2015 med 2 pct. Af samme grund reducerer Frans Høyer sin forventning til 2. kvartals EBIT-resultat med 6 pct. og venter nu et fald på 10 pct. år til år til 287 mio. kr.

Frans Høyer har et 12 måneders kursmål på 220 kr. og anbefaler "sælg". Af de resterende syv analytikere, som indsender anbefalinger til Bloomberg, anbefaler fem "køb" og to "hold".

Onsdag middag falder Royal Unibrew-aktien 0,8 pct. til 232,20 kr.

Carlsberg forudser stort fald i ølmarkedet i Ukraine

Carlsbergs malteri holder kursen

Unibrew-formand skal lede Lundbeck

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også