Carlsberg forudser stort fald i ølmarkedet i Ukraine

Konflikten i Ukraine har påvirket ølsalget, og markedet vil fortsat være under pres i resten af 2015, forudser adm. direktør for Carlsberg i Ukraine.
Foto: Esben Nielsen, Jyllands-Posten
Foto: Esben Nielsen, Jyllands-Posten
AF RITZAU FINANS

Der er ikke meget at skåle for i Ukraine - og det kan ses på salget af øl. Og markedet vil fortsat være under pres i resten af 2015, forudser adm. direktør for Carlsberg Ukraine, Evgeny Shevchenko.

"Der vil ikke være en forbedring (i ølmarkedet i 2015, red.), og vi har allerede se det i resultaterne for første kvartal: der vil være et tocifret fald i ølmarkedet i år i forhold til sidste år - både på grund af makroøkonomien, men også på grund af tab af en del områder i landet, hvor der tidligere blev solgt varer," sagde direktøren på et møde i Kijev ifølge nyhedsbureauet Interfax Ukraine.

Med hensyn til Carlsberg Ukraines fremtidsudsigter påpegede Shevchenko, at selskabets strategi i år er at øge sin markedsandel, lancere nye øl og andre produkter.

"Vi har bestemt planer om at tage dele fra vores konkurrenter, men det kan selvfølgelig ikke dække et fald på 25-30 pct. i industrien. Forsommeren har været succesfuld - men det er for tidligt at lave prognoser for hele året," sagde Shevchenko.

Carlsberg Ukraine har mærket den russiske handelsboykot helt tæt på. Bryggeriet stoppede med at sælge øl på Krim-halvøen tidligere på året.

Buhl: Rusland er en kæmpe mulighed for Carlsberg

Carlsberg oplever tilbagegang i Malaysia

Carlsberg fyrer 75 i Danmark

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også