FødevareWatch

Carlsberg forudser stort fald i ølmarkedet i Ukraine

Konflikten i Ukraine har påvirket ølsalget, og markedet vil fortsat være under pres i resten af 2015, forudser adm. direktør for Carlsberg i Ukraine.

Foto: Esben Nielsen, Jyllands-Posten

Der er ikke meget at skåle for i Ukraine - og det kan ses på salget af øl. Og markedet vil fortsat være under pres i resten af 2015, forudser adm. direktør for Carlsberg Ukraine, Evgeny Shevchenko.

"Der vil ikke være en forbedring (i ølmarkedet i 2015, red.), og vi har allerede se det i resultaterne for første kvartal: der vil være et tocifret fald i ølmarkedet i år i forhold til sidste år - både på grund af makroøkonomien, men også på grund af tab af en del områder i landet, hvor der tidligere blev solgt varer," sagde direktøren på et møde i Kijev ifølge nyhedsbureauet Interfax Ukraine.

Med hensyn til Carlsberg Ukraines fremtidsudsigter påpegede Shevchenko, at selskabets strategi i år er at øge sin markedsandel, lancere nye øl og andre produkter.

"Vi har bestemt planer om at tage dele fra vores konkurrenter, men det kan selvfølgelig ikke dække et fald på 25-30 pct. i industrien. Forsommeren har været succesfuld - men det er for tidligt at lave prognoser for hele året," sagde Shevchenko.

Carlsberg Ukraine har mærket den russiske handelsboykot helt tæt på. Bryggeriet stoppede med at sælge øl på Krim-halvøen tidligere på året.

Buhl: Rusland er en kæmpe mulighed for Carlsberg

Carlsberg oplever tilbagegang i Malaysia

Carlsberg fyrer 75 i Danmark

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier