FødevareWatch

Nordic Food Lab bag ny gin med myrer

Nordic Food Lab, der er startet af Noma-frontmanden René Redzepi og fødevarekoryfæet Claus Meyer, har sammen med et britisk destilleri lavet en ny gin baseret på myrer.

Foto: Anty Gin/PR

(- overskrift rettet 21. maj, kl. 16.10)

Den danske restaurant Noma er blevet sat på det globale verdenskort i de senere år, ikke mindst på grund af restaurantens frontmand René Redzepi og dennes kreative brug af anderledes råvarer.

For eksempel skabte det stor opmærksomhed, at Noma serverede retter med levende myrer. Og de små kravlende insekter danner også grund for et nyt produkt fra den danske organisation Nordic Food Lab, som er startet af blandt andre René Redzepi.

Noma-manden oprettede i 2008 sammen med Claus Meyer Nordic Food Lab, der beskæftiger sig med fødevarevidenskab og udvikling af nye produkter og nu er en selvejende institution. Og sammen med britiske The Cambridge Distillery har organisationen sendt et nyt myrebaseret produkt på gaden.

De to har sammen udviklet en gin, Anty Gin, der er baseret på myrer. Helt præcist er den nye gin lavet af et slags myre-koncentrat, der stammer fra 6000 myrer, som er lagt i en stærk etanolopløsning, hvorefter det er blevet destilleret.

Hver flaske gin indeholder essensen fra 62 myrer og er røget i handelen via Cambridge Distillerys hjemmeside til en pris på 200 pund stykket (2085 kr.) Men er man interesseret i en flaske af myresaften skal man muligvis skynde sig. Der er nemlig kun produceret 99 flasker af den særlige gin.

Danmark importerer mere spiritus

Tørsten stiger efter hjemmelavet whisky

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier