FødevareWatch

Børsmægler sælger vinsamling for 56 millioner

En af verdens største private vinsamlinger er blevet solgt hos det amerikanske auktionshus Sotheby's.

Foto: Joachim Adrian/Polfoto/Arkiv

Meget vin bliver som bekendt bedre med alderen. Alligevel sker opskrivningen sjældent helt så hurtigt som de to dage i forrige uge, da den amerikanske rigmand Donald Stott satte sin vinsamling på auktion. Vinen var vurderet til 6,2 mio. dollar (41,3 mio. kr.), men over de 48 timer steg prisen til et hammerslag på 8,4 mio. dollar (56,3 mio. kr.).

Det gør vinauktionen til verdens største private siden norske Christian Sveaas fik 14,4 mio. dollar for sin samling i 1999, skriver Børsen.

"Hold da op," siger formanden for Dansk Sommerlier Forening, Jesper Boelskifte, da avisen foreligger ham prisen.

Auktionen bestod blandt andet af sjældne Bourgogne-vine fra 1950'erne. Et parti på 12 flasker Montrachet-hvidvin fra områdets fineste hus, Domaine De La Romanée-Conti anno 1973 indbragte således 58.188 dollar (389.600 kr.).

At sælgeren Donald Stott er glad for sin bourgogne - om end ikke så glad, at han ikke vil sælge ud af den - er tæt ved det eneste, der er opsporet omkring den diskrete herre. Dog meddeles det, at han er 75 år gammel og i 2001 solgte børsmæglerfirmaet Wagner Stott Mercator til investeringsbanken Bear Stearns for 625. mio. dollar.

Ligeledes holder køberne af vinen sig også anonyme, sådan som det ofte forholder sig ved store auktioner og af og til også i øvrige tilfælde af konsum af alkoholiske drikke.

"Folk vil have kvalitet og valgfrihed"

Diageo overvejer salg af vin-brands

Medie: Kødgrossist står bag svindel med vin

Internationale svindlere sætter sig på vin

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier