FødevareWatch

Dansk 'rabarber-øl' indtager USA

Kissmeyer Beer har indgået et samarbejde med Harpoon Brewing, der lancerer en særlig version af den danske øl Nordic Saison. Projektet er en udløber af Ny Nordisk Øl-netværket.

Anders Kissmeyer er blandt initiativtagerne til netværket Ny Nordisk Øl. | Foto: Camilla Stephan/Polfoto/Arkiv

Kissmeyer Beer har indgået en aftale med Boston-bryggeriet Harpoon Brewing om at lancere en særlig version af øllen Nordic Saison på det amerikanske marked.

Det er fjerde gang, at det danske specialbryggeri samarbejder med et amerikansk bryggeri, og aftalen indebærer, at Harpoon Brewing brygger deres egen version af den danske øl, der indeholder rabarber, havtorn og hyben.

Tidligere har blandt andet Hill Farmstead fra Vermont deltaget i projektet, der en del af brygmester Anders Kissmeyers forsøg på at udbrede dansk øl i udlandet.

"Mit projekt ’Nordic Saison goes global’ går ud på at udforske forskellene i de færdige øl, der opstår, når man omplanter den samme recept til forskellige bryggerier, udnytter de lokale smagsgivere og samtidig lader bryggeriets særpræg i form af bryggeriudstyr og procesmetoder komme til udtryk," udtaler Anders Kissmeyer.

Den danske brygger er blandt initiativtagerne til netværket Ny Nordisk Øl, der har til formål at udvikle særlige skandinaviske øltyper baseret på lokale råvarer.

På sigt ønsker netværket at skabe en niche i udlandet for dansk øl på samme måde, som Noma og René Redzepi har gjort det for dansk gastronomi.

Dansk specialøl skal lave en ”Noma”

Nye nordiske specialøl er et "klogt træk"

Fødevarestyrelsen stopper Herslevs høøl

 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier